Ani Ivanović četrta turnirska zmaga v sezoni

V dvoboju teniških lepotic je v finalu Tokia v dveh nizih na kolena spravila višje rangirano Caroline Wozniacki.

Objavljeno
21. september 2014 12.37
TENNIS-WTA-JPN
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Tokio - V finalnem dvoboju dveh teniških lepotic na turnirju WTA z nagradnim skladom milijon ameriških dolarjev v Tokiu je tretjepostavljena Ana Ivanović po hitrem postopku, po uri in 39 minutah igre, s 6:2 in 7:6 (2) strla odpor druge nosilke Caroline Wozniacki. Tako se je veselila zmage v že 52. dvoboju letos, v sedmem medsebojnem obračunu z Danko pa je bila petič uspešnejša, drugič v tej sezoni (po mehiškem Monterreyu).

Šestindvajsetletna Beograjčanka je s konkurenco opravila na že 15. turnirju WTA v karieri in četrtem letos - po Aucklandu, Monterreyu in Birminghamu. Predvsem drugi finalni niz je bil izjemno izenačen, tekmici sta oddali vsaka po dva servisa, v podaljšani igri pa je Ana po izidu 2:2 vpisala pet točk zapored, tri na začetni udarec Danke. V prvem nizu je bila razlika med nasprotnicami očitnejša, Wozniackijeva je namreč dobila le eno od štirih iger na svoj servis.

»Odigrali sva odličen dvoboj, zahtevnih trenutkov res ni manjkalo. Igrala sem postopoma, od točke do točke, kar se mi je obrestovalo,« je poudariča Ivanovićeva, ki bo na jutrišnji novi svetovni jakostni lestvici zadržala deseto mesto, se bo pa z osmega na peto povzpela v boju za uvrstitev na finalni turnir najboljše osmerice v Singapurju. Caroline, zanimivo, bo kljub porazu poskočila na svetovni razpredelnici - z devetega na sedmo mesto.

Seul Pliškovi

No, Čehinja Karolina Pliškova, ki je Srbkinjo izločila že v drugem kolu letošnjega zadnjega turnirja velike četverice, nedavnega odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, pa se je veselila druge turnirske zmage v karieri po lanskem Kuala Lumpurju. Druga nosilka je namreč v finalu pol milijona vrednega turnirja WTA v Seulu s 6:3, 6:7 (5) in 6:2 po dveh urah in enajstih minutah igre odpravila petopostavljeno Uzbekistanko z ameriškim potnim listom Varvaro Lepchenko, za katero je bil to pri 28 letih šele prvi finale na turnirjih te ravni. Dvaindvajsetletna Čehinja se je do zmage dokopala kljub kar devetim dvojnim napakam ob zgolj dveh asih, s čimer je ponovila dosežek izpred petih let v Fort Waltonu, ko je bila v do včeraj edinem medsebojnem obračunu prav tako uspešnejša od Varvare.