Baronijeva po šestnajstih letih do nove lovorike, Kolarjeva neuspešna v Seulu

Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni je v finalu turnirja serije WTA v Quebecu premagala Američanko Venus Williams.

Objavljeno
15. september 2014 09.50
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Quebec - Hrvaški tenisačici Mirjani Lučić-Baroni je na turnirju serije WTA v Quebecu uspel neverjeten podvig, saj je v finalu premagala Američanko Venus Williams (6:4, 6:3) in osvojila svojo prvo lovoriko po letu 1998, s čimer je prekinila najdaljši »post« v zgodovini karavane WTA.

Dvoboj je po pričakovanjih bolje začela prvopostavljena Williamsova, ki je v prvi igri odvzela servis nasprotnici in v sledeči igri podvojila vodstvo. Baronijeva se je v igro vrnila v šesti igri, ko je z brejkom izenačila na 3:3, nato pa je v deseti izkoristila prvo zaključno žogico na servis Američanke.

Hrvatica je v drugem nizu prikazala boljšo igro ter za začetek v drugi igri ubranila vse tri brejk priložnosti Williamsove, nato pa ji v četrti odvzela servis za vodstvo s 3:1. Favorizirana Američanka je v sedmi igri unovčila prvo brejk žogico in se približala nasprotnici (3:4), vendar pa je Baronijeva odgovorila že v naslednji igri, povišala na 5:3 ter z dobrim serviranjem potrdila turnirsko zmago.

»Zelo sem vesela, sploh ne najdem besed, s katerimi bi lahko opisala, kako se počutim. Danes sem odigrala dober dvoboj proti eni izmed najboljših igralk na svetu, ki je prava šampionka. Zelo dolgo sem čakala na to lovoriko. Končno igram tenis, za katerega sem vedno vedela, da sem ga sposobna prikazati, vendar pa sem zaradi dolgega čakanja na lovoriko izgubila zaupanje vase. Zdaj imam novega trenerja Juliana Alonsa, s katerim se znova začela zmagovati in si povrnila samozaupanje,« je povedala Baronijeva.

32-letna Hrvatica je na svojo lovoriko čakala kar šestnajst let in štiri mesece, potem ko je leta 1998 slavila v hrvaškem mestu Bol. S tem dosežkom je rekord Japonke Kimiko Date-Krumm, ki je leta 2009 v Seulu zmagala po trinajstih letih in mesecu dni.

Baronijeva pa s tem še ni zaključila svoje zgodbe v Quebecu, saj je nato v finalu dvojic s Čehinjo Lucie Hradecko premagala nemško-češko navezo Julia Görges/Andrea Hlavačkova s 6:3 in 7:6.

Kolarjeva brez glavnega turnirja v Seulu

Slovenki Nastji Kolar se ni uspelo prebiti na glavni del turnirja serije WTA v Seulu, potem ko jo je v tretjem kolu kvalifikacij premagala prvopostavljena Američanka Nicole Gibbs s 6:2 in 6:3.

Slovenija bo imela tako na glavnem delu le eno predstavnico, Polono Hercog, ki bo v prvem kolu igrala proti Poljakinji Agnieszki Radwanski.

 

Quebec, finale WTA (193.333 evrov)

Mirjana Lučić-Baroni (Hrv) - Venus Williams (ZDA/1) 6:4, 6:3.

 

Seul, tretje kolo kvalifikacij (386.667 evrov)

Nicole Gibbs (ZDA/1) - Nastja Kolar (Slo/7) 6:2, 6:3.