Bedene ne pozna poraza

Po zmagi v Banja Luki drugemu najvišje rangiranemu slovenskemu teniškemu igralcu dobro kaže tudi v Trnavi.

Objavljeno
20. september 2013 11.13
tenis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Trnava - Drugi najvišje rangirani slovenski teniški igralec Aljaž Bedene nadaljuje uspešne nastope na challengerjih. Prejšnji teden se je z zmago v Banja Luki zavihtel tudi v udarno stoterico svetovnega tenisa (zdaj drži 86. mesto), ta teden pa niz neporaženosti vleče tudi na turnirju v Trnavi z nagradnim skladom 42.500 evrov.

V dvoboju drugega kola je - po povsem enakem scenariju kot v prvem obračunu s srbskim kvalifikantom Nikolo Čačićem, ko je slabo začel, a bolje končal - po več kot dveh urah in pol igre s 3:6, 6:3 in 7:6 (1) odpravil nepostavljenega komaj polnoletnega v Južni Afriki rojenega Britanca Kyla Edmunda, 315. lopar sveta. Boljši je bil predvsem pri začetnem udarcu, saj je zmogel sedem asov, Otočan pa le štiri.

Zdaj 24-letnega Ljubljančana, ki je na turnirju sicer tretji nosilec, v četrtfinalu čaka 199. igralec sveta, nepostavljeni Hrvat Kristijan Mesaroš, ki je bil že uvodnem kolu premočen za šestega nosilca, Slovaka Andreja Martina. Drugi Slovenec na glavnem delu turnirja Mike Urbanija je klecnil že na prvi oviri, Tomislav Ternar pa se ni prebil niti skozi kvalifikacijsko sito.