Bedene prek prve ovire, Urbanija ne

Na teniškem challengerju v Trnavi se je Aljaž Bedene, po novem član udarne svetovne stoterice, prebil v osmino finala.

Objavljeno
18. september 2013 16.56
cropix*Bedene Tenis Umag 250713
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Trnava - Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene, ki se je po zmagi prejšnji konec tedna v Banja Luki prebil v udarno stoterico na svetovni lestvici ATP (zdaj drži 86. mesto), je uspešno začel tudi nastope na challengerju v Trnavi.

V uvodnem kolu je namreč, kljub povsem neobetavnemu štartu, po dveh minutah manj kot dveh urah čiste igre s 3:6, 6:2 in 6:3 odpravil 22-letnega srbskega kvalifikanta Nikolo Čačića, sicer šele 670. igralca sveta. Zdaj 24-letnega Ljubljančana, sicer tretjega nosilca turnirja, v osmini finala čaka nepostavljeni in komaj polnoletni Britanec Kyle Edmund, 315. lopar sveta.

Slovenske barve je na turnirju v Trnavi zastopal tudi povabljenec Mike Urbanija, ki pa uvodoma ni bil uspešen. V prvem kolu glavnega dela ga je namreč gladko, s 6:3 in 6:1, odpravil Slovak Norbert Gombos, ki je za zmago potreboval zgolj uro in 20 minut. Že v kvalifikacijah pa je kratko potegnil še tretji Slovenec Tomislav Ternar, ki je že na prvi stopnički pokleknil pred Čehom Liborjem Salabo, ki je bil boljši s 6:2 in 6:4.