Bedene z zmago v Banja Luki do novih 100 točk in 10.000 €

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je opravil s konkurenco na challengerju v Banja Luki.

Objavljeno
16. september 2013 01.49
cropix*Bedene Umag
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Banja Luka - Teniški igralec Aljaž Bedene je raje, kot da bi se kot slovenski reprezentant boril za obstanek v I. evro-afriški skupini Davisovega pokala (našim fantom se je to po zmagi nad Južno Afriko tudi posrečilo), uspešno nastopil na challengerju v Banja Luki z nagradnim skladom 64.000 evrov. Veselil se je namreč končne zmage, zanj je bil to že sedmi naslov na turnirju challenger.

Tretji najvišje rangirani slovenski igralec, danes še 107. sveta, je bil v Banja Luki drugi nosilec, v finalu pa je po uri in 27 minutah odpravil četrtopostavljenega Diega Sebastiana Schwartzmana s 6:3 in 6:4. Mladi Argentinec, ki je na svetovni jakostni lestvici na 137. mestu, je v polfinalu gladko odpravil prvega favorita, Italijana Filippa Volandrija, zato je 24-letni Bedene obračun z njim vzel skrajno resno, v prvem nizu izkoristil dve od treh priložnosti za break, v drugem pa eno od štirih, dodal še šest asov in se veselil zaslužene zmage.

Ta mu je zagotovila novih 100 točk za lestvico ATP, s katerimi se bo jutri prebil v udarno stoterico svetovnih teniških igralcev (obeta se mu 89. mesto), v žep pa mu je kapnilo slabih 10.000 evrov denarne nagrade.