Bedene že v četrtfinalu

Na challengerju v Maroku je slovenski teniški igralec Aljaž Bedene že vpisal dve zmagi proti nepostavljenima tekmecema.

Objavljeno
25. september 2014 02.24
Tenis Umag 250713 Umag, 25.07.2013 - Tenis: 24. Vegeta Croatia Open Umag, mec izmedju Aljaz Bedene i Alexandr Dolgopolov
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Kenitra - Slovenskemu predstavniku na teniškem challengerju z nagradnim skladom 42.500 evrov v maroški Kenitri Aljažu Bedenetu dobro kaže, saj se je kot četrti nosilec prebil že do četrtfinala, potem ko je opravil z dvema nepostavljenima tekmecema. Najprej je bil po hitrem postopku, po uri in 26 minutah igre, s 6:2 in 7:5 boljši od zastopnika Egipta Mohameda Safwata, ki je na svetovni jakostni lestvici uvrščen več kot sto mest nižje kot Ljubljančan, ki je zmogel kar sedem asov ob štirih dvojnih napakah.

V osmini finala je imel Bedene nekoliko več težav z Belgijcem Kimmerjem Coppejansom, a se je po slabšem začetku še pravočasno pobral in zmagal s 4:6, 6:1 in 6:2, za kar pa je potreboval deset minut manj kot dve uri. Naš lopar je znova pritisnil z začetnim udarcem, zmogel kar deset asov ob le dveh dvojnih napakah in bil 82-odstotno uspešen na svoj prvi servis. Zdaj ga v četrtfinalu čaka še en nepostavljen igralec, Španec Roberto Carballes Baena, natanko dvestoti s svetovne lestvice.