Bild: Angie izgubila s teniškim piščancem

Nemci ogorčeni ob spoznanju o gladki pariški zmagi Kaje Juvan proti Angelique Kerber.

Objavljeno
29. september 2020 08.56
Posodobljeno
29. september 2020 09.12
Razočaranju Angelique Kerber in njenih številnih privržencev v Nemčiji po porazu s Kajo Juvan ni bilo konca. FOTO: Hendrik Schmidt/AFP
Berlin - Presenečenje in šok! Tako bi najlažje strnili odmeve v nemških medijih po razpletu drugega dne na Roland Garrosu, kjer je naša obetavna najstnica Kaja Juvan ugnala Angelique Kerber (6:3, 6:3), trikratno zmagovalko turnirjev za grand slam in tako tudi najbolj prepoznavno teniško igralko v Nemčiji po upokojitvi Steffi Graf. Slovenka se bo zdaj za napredovanje v tretje kolo pomerila z mlado Francozinjo Klaro Burel.

Sploh je bil ta ponedeljek po tekmovalni plati prav porazen za nemški ženski tenis, saj sta se ob Kerberjevi od turnirja poslovili še Andrea Petković in Tamara Korpatsch, toda glede teh dveh igralk še zdaleč ni bilo takšnega razočaranja: prva je izpadla proti Cvetani Pironkovi, ki se je nazadnje uvrstila v newyorški četrtfinale, Korpatscheva pa na 123. mestu lestvice WTA ne sodi v ta razred kot, denimo, priljubljena Angie Kerber, doma v Kielu, sicer tudi poljskih korenin.

image
Pred Kajo Juvan je zdaj novi izziv, dvoboj s Francozinjo Klaro Burel. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters


Kaje Juvan, zdaj 103. igralke omenjene lestvice, športna Nemčija do ponedeljkovega večera še ni poznala. »Angie je izgubila s teniškim piščancem« je udaril tabloid Bild in poudaril, da Ljubljančanka v članskem tenisu še zdaleč nima takšnih dosežkov kot, denimo, vodilna nemška igralka. Pri münchenskem resnem dnevniku Süddeutsche Zeitung so zapisali, da sta po spremembah urnika zaradi padavin igralki štiri ure čakali na začetek dvoboja, in pri tem citirali Kerberjevo: »Ni opravičila. Preprosto nisem našla svojega ritma igre.« V naslovu pa so poudarili, da je bila paralizirana v vlažnem in hladnem Parizu.

Ugledni Frankfurter Allgemeine Zeitung je poudaril, da že drugo leto zapored 32-letnica odhaja domov z odprtega prvenstva Francije po prvem kolu. Barbara Rittner, nekdanja kapetanka močne nemške vrste v pokalu fed in zdaj strokovna komentatorka na Eurosportu, pa sprva ni našla pravih besed: »Šokirana sem.« V poznejši analizi je Slovenko pohvalila za preudarno igro, za predstavo rojakinje pa ni našla lepih besed: »To ni bila igra, kot smo je od Angie vajeni ...«