Blaž Kavčič v Braziliji spet v četrtfinalu

Tretji najvišje rangirani slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je na challengerju v Braziliji še naprej neporažen.

Objavljeno
10. oktober 2013 11.55
bsa/TENIS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Rio Preto - Tretji najvišje rangirani slovenski teniški igralec Blaž Kavčič nadaljuje južnoameriško mini turnejo. Potem ko je v Sao Paulu izpadel v četrtfinalu, te dni nastopa na še drugem zaporednem challengerju v Braziliji, tokrat v Riu Pretu z nagradnim skladom 50.000 ameriških dolarjev.

Po dveh uspešnih nastopih se je 26-letni Črnučan, sicer prvi nosilec, prebil v četrtfinale. Doslej je na kolena spravil dva nepostavljena igralca. V uvodnem obračunu je bil po uri in 40 minutah s 7:6 (2) in 6:0 premočan za Kanadčana Stevena Dieza, v drugem pa - po nekoliko čvrstejšem odporu tekmeca - s 3:6, 6:4 in 6:4 po natanko dveh urah še od Portugalca Pedra Souse. Zanimivo, da sta bila oba nasprotnika udarnejša pri začetnem udarcu, Kavčič je namreč v obeh dvobojih skupaj zmogel en sam as.

Zdaj našega edinega predstavnika na turnirju, ki sicer drži 108. mesto na svetovni jakostni lestvici, v četrtfinalu čaka šesti nosilec, domači as Joao Souza, ki je na razpredelnici uvrščen natanko 50 mest za Kavčičem.