Blaž Kavčič v finalu Bangkoka

Globoko v senci zadnjega letošnjega teniškega turnirja za veliki slam Blaž Kavčič še naprej zmaguje v Bangkoku.

Objavljeno
31. avgust 2013 10.23
TENNIS-OPEN/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Bangkok - Globoko v senci zadnjega teniškega turnirja za veliki slam v sezoni, odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, poteka v Bangkoku moški challenger z nagradnim skladom 50.000 dolarjev, na katerem slovenske barve zastopa 126. s svetovne jakostne lestvice Blaž Kavčič. Črnučan je doslej odlično upravičil vlogo prvega nosilca, saj se je brez težav prebil v finale.

V četrtfinalnem dvoboju je brez pretiranih pretiranih preglavic, po uri in 27 minutah igre, s 6:3 in 7:5 odpravil nepostavljenega Rusa Aleksandra Kudrjavceva, 323. igralca sveta. Tekmec je sicer vrhunsko serviral in zmogel kar 10 asov (Slovenec »le« pet), kar pa vseeno ni zadostovalo za preobrat. Rus je imel samo v drugem nizu šest priložnosti za break, a je izkoristil zgolj dve, 26-letni Ljubljančan pa eno več, kar mu je zadostovalo za preboj v polfinale, kjer ga je čaka tretji nosilec in 139. lopar sveta, v Savdski Arabiji rojeni Tajvančan Jimmy Wang, nekoč že tudi član udarne stoterice.Ta je moral polfinalni obračun predati tik pred koncem, potem ko je Kavčič, ki je zmogel osem asov, po uri in 39 minutah vodil s 7:6 (4) in 5:2.

V drugem polfinalu je nepostavljeni Južni Korejec Suk Young Jeong zrežiral presenečenje in na kolena spravil drugega nosilca, Avstralca Matthewa Ebdena, s 7:6 (7), 3:6 in 5:4 - tik pred koncem je moral 25-letni poraženec dvoboj predati. Jutrišnji finalni dvoboj bo torej Blaž Kavčič - Suk Young Jeong.