Blaž Rola gladko prek nekdanje št. 25 svetovnega tenisa

Najvišje rangirani slovenski teniški igralec si je s skalpom Filippa Volandrija zagotovil četrtfinale na challengerju v Trnavi.

Objavljeno
19. september 2014 10.30
SPO-TEN-GSE-2014-US-OPEN---DAY-1
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Trnava - Najvišje rangirani slovenski teniški igralec Blaž Rola se je na challengerju z nagradnim skladom 42.500 evrov v slovaški Trnavi, na katerem je sicer drugi nosilec, prebil že do četrtfinala. Potem ko je uvodoma dolgo, kar dve uri in 52 minut, trl beloruski oreh Uladzimirja Ignatika (6:7 (5), 7:5 in 6:4), je imel v osmini finala dosti lažje delo, pa čeravno mu je na nasprotni strani mreže stal bistveno uglednejši tekmec.

Ptujčan je namreč po hitrem postopku, s 6:3 in 6:2, v zgolj 66 minutah na kolena spravil nekdanjega 25. igralca svetovne jakostne lestvice, 33-letnega italijanskega veterana Filippa Volandrija, ki je trenutno 161. lopar sveta (torej 76 mest nižje od Role). Italijanu je ogromno preglavic povzročal začetni udarec, saj je bil na svoj prvi servis zgolj 37-odstotno, na drugega pa tretjinsko uspešen, Blaž pa je izkoristil kar šest od devetih ponujenih priložnosti za brejk. Zdaj ga v četrtfinalu čaka nepostavljeni Hrvat Antonio Veić, s katerim se Ptujčan doslej še ni pomeril.