Bo moral Kavčič celo na operacijo?

Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je zaradi poškodbe noge že končal sezono 2011.

Objavljeno
11. november 2011 10.03
Posodobljeno
11. november 2011 10.23
S. V., šport
S. V., šport
Ljubljana – Potem ko je odpovedal južnoameriško turnejo, mu je poškodba noge preprečila tudi nastop na challengerjih v Bratislavi in Helsinkih, ki ju je načrtoval v naslednjih dveh tednih. Ker se stanje ni nič izboljšalo, se poraja tudi vprašanje, ali bo mar potrebna celo operacija.

Takoj po poškodbi v začetku oktobra (v Palermu) se je Kavčič opogumljal, da bo hitro nared. Tudi ko je moral nato prečrtati prvi načrtovani turnir v Južni Ameriki, ga še ni grabila panika, posebej ker se je stanje nekoliko izboljševalo. A to je bil bolj trenutni preblisk, ko je povečal obremenitve na treningu, se je poškodba spet poslabšala. »Danes je bolečina enaka, kot je bila prvi dan, natrganina je še vedno precejšnja,« pojasnjuje Kavčič, ki ta čas vse vidi bolj črno.

»Najhuje je, ker mi nihče ne zna povedati, koliko časa bom potreboval za okrevanje in kaj naj delam, da bi se čim hitreje pozdravil. Poizkusil sem že z ultrazvokom, laserjem, bioenergijo, psihološkimi vajami, ledom, povoji, kremami itd., a se nič ne pozna. Slabše, kot je, takorekoč ne more biti,« tarna Ljubljančan, ki tako letos ne bo več igral. Vprašanje pa je tudi, kako bo z začetkom sezone 2012, ko bo za nameček branil še veliko točk za svetovno lestvico, saj je leto 2011 odprl z zelo dobrimi rezultati. Ni namreč izključeno niti, da bo šel na operacijo.

»To je seveda zadnja možnost, saj bi to pomenilo, da bi bil 'avt' vsaj štiri mesece. A če ne bo nič bolje, mi kaj drugega žal ne bo ostalo. Dva tedna bom še počakal, nato pa se bom odločil,« še dodaja ta čas 90. igralec sveta, ki letos ne bi smel izgubiti mesta v stoterici in po tej plati njegova uvrstitev v glavni žreb OP Avstralije ni ogrožena. Zdravje pa bo o tem še povedalo svoje.