Četrtfinali v Parizu prestavljeni na sredo

Današnji dvoboji so danes prekinjeni že od 15.30, kot vse kaže pa se jih zaradi dežja ne bo dalo nadaljevati.

Objavljeno
06. junij 2017 21.25
TENNIS-FRENCHOPEN/
A. V.
A. V.
Pariz - Na teniških igriščih Roland Garrosa se je danes z nastopajočimi poigral dež. Ta je poskrbel, da bodo moški četrtfinali odprtega prvenstva Francije namesto danes na sporedu šele v sredo.

Branilec naslova Srb Novak Đoković bo z Avstrijcem Dominicom Thiemom lopar prekrižal jutri, tudi glavni favorit za zmago Španec Rafael Nadal bo z rojakom Pablom Carrenom Busto zaradi dežja zaigral v sredo.

Današnji dvoboji so danes prekinjeni že od 15.30, kot vse kaže pa se jih zaradi dežja ne bo dalo nadaljevati. Vremenske nevšečnosti so prekinile tudi ženske četrtfinalne dvoboje, tako so morali prekiniti partije med Francozinjo Kristino Mladenović proti Švicarki Timei Bacsinszky ter Danko Caroline Wozniacki in Jeleno Ostapenko iz Litve.

Je pa danes pod streho svoj dvoboj spravila slovenska teniška igralka Andreja Klepač, ki je izpadla v četrtfinalu mešanih dvojic. Zaigrala je skupaj z Britancem Dominicom Inglotom in češko-francoskemu paru Andrea Hlavackova - Edouard Roger-Vasselin, ki sta tretja nosilca, morala priznati premoč s 6:7 (3) in 3:6.

Ostapenkova boljša od Wozniackijeve

Latvijska teniška igralka Jelena Ostapenko, ki na odprtem prvenstvu Francije v Roland Garrosu nima vloge postavljene igralke, je napredovala v polfinale. V četrtfinalu je po prekinitvi zaradi dežja premagala 11. nosilko in nekdanjo prvo igralko sveta, Danko Caroline Wozniacki s 4:6, 6:2 in 6:2.

Dež je danes dodobra premešal spored turnirja v Franciji, a vseeno so prireditelji pod streho spravili nekaj dvobojev. Tako sta se končala oba prekinjena četrtfinalna dvoboja v ženski konkurenci, Ostapenkova pa je presenetljivo ugnala Wozniackijevo.

V polfinale je napredovala tudi Švicarka Timea Bacsinszky, ki je kot šele 30. nosilka premagala Francozinjo Kristino Mladenović z dvakrat po 6:4.