Berdych vse bližje zaključnemu turnirju v Londonu

Tomas Berdych je z zmago v drugem kolu mastersa v Parizu napravil velik korak na poti do zaključnega turnirja v Londonu.

Objavljeno
08. november 2011 08.19
Posodobljeno
08. november 2011 10.16
P. D., D. O., Delo.si
P. D., D. O., Delo.si

Pariz - Na zadnjem, devetem masters turnirju, ki se je začel včeraj v pariški dvorani Bercy, bo dokončno določeno, katerih osem igralcev bo nastopilo na zaključnem turnirju najboljše osmerice, ki bo v Londonu.

V francoski prestolnici ne bo nastopil Rafael Nadal, ki se bo pripravljal na zaključni turnir v London, zaradi poškodbe bo odsoten tudi Juan Martin del Potro, vprašljiv pa je tudi nastop Novaka Đokovića. Prvih osem najbolje uvrščenih tenisačev na lestvici ATP je v prvem kolu prostih in se bodo za točke borili šele v drugem kolu.

Berdych vse bližje zaključnemu turnirju

Španski teniški igralec je svoje nastope v Parizu pričel z zmago nad Hrvatom Marinom Čilićem, a nato izgubil že drugi obračun. Danes ga je namreč v drugem kolu ugnal Tomas Berdych (6:3 in 7:5) in se z zmago približal nastopu v Londonu. Čeh bo moral biti uspešen tudi v naslednjem dvoboju, saj bi mu mesto v četrtfinalu zagotovilo tudi vozovnico za zaključni turnir.

»Skušam odgnati misli na London in se posvetiti le nastopom v Parizu. Mislim, da bi razmišljanje o zaključnem turnirju lahko vplivalo na mojo igro, zato sedaj skušam le uživati v igranju tenisa. Zato sem tudi prišel sem,« je pojasnil Berdych. Zmage v drugem kolu se je veselil tudi Italijan Fabio Fognini, ki je domov poslal drugega Hrvata Ivana Dodiga (6:4, 1:6, 3:6).

Masters v Parizu, dvoboji 2. kola se bodo pričeli ob 11.uri (ATP):

Tomas Berdych/5 (CZE) - Fernando Verdasco (ESP) 6:3, 7:5;

Fabio Fognini (ITA) - Ivan Dodig (HR) 6:4, 1:6, 3:6

Michael Llodra (FRA) - Feliciano Lopez (ESP)

Andy Roddick/13 (USA) - Julien Benneteau/WC (FRA)

Kei Nishikori (JPN) -  Sergiy Bubka (UKR)

Jeremy Chardy/WC (FRA) - Marcel Granollers (ŠPA)

Stanislas Wawrinka (ŠVI) - John Isner (USA)

Juan Monaco (ARG) - Donald Young (USA)

Guillermo Garcia-Lopez (ŠPA) - Jo - Wilfried Tsonga/6 (FRA)

Richard Gasquet/16 (FRA) - Kevin Anderson (JA)