Dalila izločena tudi v dvojicah

Slovenska teniška igralka je v Bogoti v navezi z Guadalupe Perez Rojas pokleknila pred brazilsko-argentinsko kombinacijo.

Objavljeno
14. april 2017 08.52
ap* Jakupovic
J. P.
J. P.

Bogota - Potem ko je ta čas druga najvišje rangirana slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič (142. mesto) na turnirju WTA z nagradnim skladom četrt milijona dolarjev v kolumbijski Bogoti izpadla v osmini finala posameznic proti nekdanji zmagovalki Roland Garrosa, italijanski veteranki Francesci Schiavone (ki jo danes čaka polfinalni obračun s tretjepostavljeno Švedinjo Johanno Larsson), je za kratko v igri ostala še v konkurenci dvojic, a po hitrem postopku pokleknila že v uvodnem dvoboju.

V navezi z 22-letno Argentinko Guadalupe Perez Rojas je morala 26-letna Slovenka premoč priznati nepostavljeni brazilsko-argentinski kombinaciji Beatriz Haddad Maia in Nadii Podoroski, ki sta bili po zgolj 42 minutah popolnoma neizenačene igre prepričljivo boljši s 6:2 in 6:1, potem ko sta se (iz devetih poskusov) kar petkrat dokopali do brejka, medtem ko sta bili poraženki iz dveh priložnosti enkrat uspešni v uvodnem nizu. Zmagovalki sta se medtem prebili že do polfinala, v katerem ju čakata Argentinka Catalina Pella in Čilenka Daniela Seguel