Davisov pokal: Američani znižali izid

Ameriška teniška igralca Mike in Bob Bryan sta reprezentanci v polfinalnem obračunu s Španijo zagotovila prvo točko.

Objavljeno
15. september 2012 20.24
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Gijon - Ameriška teniška reprezentanca je zahvaljujoč bratoma Miku in Bobu Bryanu dobila prvo točko v polfinalnem obračunu s Španijo, ki je po včerajšnjem dnevu že vodila z 2:0.

Američana sta bila pred dvobojem s špansko navezo Marcel Granollers-Marc Lopez v vlogi favorita, saj sta letos osvojila šest turnirjev, vključno z zmago na olimpijskih igrah in OP ZDA. Čeprav sta brata Bryan danes izgubila le niz, sta za zmago proti nepopustljivima Špancema potrebovala tri ure in 38 minut.

Španska reprezentanca za napredovanje potrebuje le točko, ki jo lahko v prvem posamičnem dvoboju zadnjega igralnega dne jutri priigra David Ferrer, ki se bo pomeril z Johnom Isnerjem. Španci bi se v primeru zmage nad Američani še četrtič v zadnjih petih letih uvrstili v finale Davisovega pokala.

O drugem finalistu odločata Argentina in Češka. Reprezentanci sta bili po prvem dnevu izenačeni, saj je Juan Martin del Potro premagal Radeka Štepaneka, nato pa je za Češko izenačil Juan Monaco, ki je po petih nizih strl odpor Tomaša Berdycha.

Danes je sledila igra dvojic, v kateri sta Čeha Štepanek in Berdych brez izgubljenega niza premagala Carlosa Berlocqa in Eduarda Schwanka (6:3, 6:4, 6:3) in svoji reprezentanci priborila drugo točko.

Jutri naj bi se na četrtem dvoboju najprej srečala Juan Martin del Potro in Tomaš Berdych, v primeru Argentinčeve zmage in posledično izenačenja pa bo o zmagovalcu odločal dvoboj Juana Monaca in Radeka Štepaneka.

Davisov pokal, polfinale:

Španija - ZDA 2:1

David Ferrer - Sam Querrey 4:6, 6:2, 6:2, 6:4;

Nicolas Almagro - John Isner 6:4, 4:6, 6:4, 3:6, 7:5;

Marcel Granollers/Marc Lopez - Bob Bryan/Mike Bryan 3:6, 6:3, 5:7, 5:7.

 

Argentina - Češka 1:2

Juan Martin del Potro - Radek Štepanek 6:4, 6:4, 6:2;

Juan Monaco - Tomaš Berdych 1:6, 6:4, 6:1, 4:6, 4:6;

Carlos Berlocq/Eduardo Schwank - Tomaš Berdych/Radek Štepanek 3:6, 4:6, 3:6.