Davisov pokal: Slovenci uvodoma s Slovaki

Slovenska moška reprezentanca bo v prvem kolu prve evro-afriške skupine leta 2015 igrala proti Slovaški.

Objavljeno
18. september 2014 19.41
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Dubaj - V Združenih arabskih emiratih so danes opravili žreb prvega kola v Davisovem pokalu za leto 2015.

Slovenska reprezentanca se bo v prvem kolu prve evro-afriške skupine pomerila s Slovaško. Prvi dvoboj bo med 6. in 8. marcem prihodnje leto na Slovaškem.

»Dobili smo kakovostnega in zahtevnega tekmeca. Slovaška ima dva igralca med 50. in 100. mestom na lestvici ATP, skoraj zanesljivo pa bomo igrali na trdi podlagi. Pred nami je zahteven dvoboj, a nanj se bomo temeljito pripravili, skušali zagotoviti udeležbo vseh najboljših in zdravih slovenskih igralcev ter upati na najboljše,« je žreb komentiral kapetan slovenske izbrane vrste Blaž Trupej.

Med slovaškimi tenisači je na lestvici ATP najvišje Martin Kližan (56.), v najboljši stoterici pa je še Lukaš Lacko (84.). Tudi Slovenija ima dva igralca v elitni stoterici, to sta Blaž Rola (85.) in Blaž Kavčič (92.).

Preostali pari prve evro-afriške skupine so Rusija - Danska, Avstrija - zmagovalec dvoboja Švedska - Latvija, Romunija - Izrael in Poljska - Litva, v drugi krog pa so neposredno uvrščene Španija, Nizozemska in Ukrajina.

Znani pari svetovne skupine

V Dubaju so izžrebali tudi pare prvega kroga svetovne skupine v Davisovem pokalu, pari pa so: Nemčija - Francija, Velika Britanija - ZDA, Češka - Avstralija, Kazahstan - Italija, Argentina - Brazilija, Srbija - Hrvaška, Kanada - Japonska in Belgija - Švica.

Letos sta se v finale uvrstili reprezentance Francije in Švice. Finalni obračuni bodo potekali med 21. in 23. novembrom v Parizu.