Đoković po številu naslovov na mastersih prehitel Nadala

Đoković je v Rimu slavil že petkrat, naslovom v letih 2008, 2011, 2014, 2015 je dodal še koronskega.

Objavljeno
21. september 2020 20.30
Posodobljeno
21. september 2020 21.28
Novak Đoković si je z lovoriko vsaj delno zacelil rane iz New Yorka. FOTO: Riccardo Antimiani/Reuters
STA
STA
Novak Đoković je zmagovalec teniškega mastersa ATP serije 1000 v Rimu z nagradnim skladom 3,854 milijona evrov. Đoković je osvojil svojo še 36. lovoriko na teniških ATP-mastersih, kar je nov rekord. Prehitel je Rafaela Nadala, ki ostaja pri 35 osvojenih mastersov. Skupno je Srb osvojil svojo 81. turnirsko zmago.

Prvi igralec sveta je v desetem finalu na rimskem pesku za peto lovoriko na odprtem prvenstvu Italije premagal osmega nosilca Argentinca Diega Schwartzmana, ki v finalu Srbu v eni uri in 54 minutah dvoboja ni uspel vzeti niza.


V Roland Garros se odpravlja s prestižno lovoriko v žepu


Čeprav se je v svojem premiernem finalu v Rimu trudil, je imel Srb ves čas nadzor nad igro. V prvem nizu, ki ga je na koncu dobil s 7:5, je bil Srb še videti ranljiv, v drugem, ki ga je dobil s 6:3, pa dvoma ni bil, prvi igralec sveta je le še dokončal delo.

image
Đoković (levo) je v finalu premagal Argentinca Diega Schwartzmana. FOTO: Clive Brunskill/AFP


Argentinec je največje delo opravil v četrtfinalu, ko je pripravil senzacijo in izločil lanskega nosilca naslova rimskega turnirja Španca Rafaela Nadala, ki je lani Đokovića zaustavil v finalu.

Đoković je v Rimu slavil že petkrat, naslovom v letih 2008, 2011, 2014, 2015 je dodal še letošnjega koronskega. Đoković je po polomiji na grand slamu v New Yorku, ko so ga izločili v osmini finala, potem ko je z žogico udaril linijsko sodnico, z zmago v Rimu nekoliko zacelil ranjeni ego. Na turnir v Roland Garros se tako odpravlja s prestižno lovoriko v žepu.