Federer bo odslej ubogal nasvete Ljubičića

Švicarski as Roger Federer ima novega trenerja: namesto Stefana Edberga Hrvat Ivan Ljubičić.

Objavljeno
09. december 2015 11.57
TENNIS-OPEN/
G. L.
G. L.

Ženeva - Eden najboljših tenisačev v zgodovini Roger Federer bo v prihodnji sezoni poskušal z novim trenerjem. Stefana Edberga, s katerim je sijajni Švicar sodeloval zadnji dve leti, bo zamenjal nekdanji hrvaški as Ivan Ljubičić, ki se bo v Federerjevem štabu pridružil Severinu Luthiju.

»Po dveh zelo uspešnih letih se zahvaljujem Stefanu. Bil je moj idol v otroštvu, delo z njim je pomenilo, da so se mi izpolnile sanje na tem področju. Vesel sem, da sva sodelovala dve leti, čeprav je bil prvotni dogovor le enoleten. Veliko me je naučil. Vedno bo ostal nekje v moji ekipi,« je po slovesu dejal Federer, ki bo odslej najtesneje sodeloval z nekdanjim tretjim igralcem sveta. Ljubičić je nazadnje treniral kanadskega tenisača Miloša Raonića. »Severin Luthi, ki z menoj dela od leta 2008, bo še naprej moj trener, v štabu pa se mu bo pridružil Ljubičić,« je razkril tretji igralec sveta.

Edberg in Federer sta se razšla prijateljsko, kar je nekdanji izjemni švedski teniški igralec tudi sam potrdil: »Z Rogerjem sva v teh letih odlično sodelovala, jasno mi je bilo, da bo delo z njim nekaj posebnega, zame pa velik izziv, saj sem se vrnil na to sceno in videl, kako je tenis napredoval. Ostala bova prijatelja, upam, da mi bo uspelo videti nekaj turnirjev, na katerih bo nastopal.«

Federerja prvi nastop v prihodnji sezoni čaka v avstralskem Brisbanu, kjer bo branil letošnjo zmago.