Federer in Đoković blizu magične stotice

Slovita tenisača Novak Đoković in Roger Federer sta tik pred tem, da s turnirskimi nagradami zaslužita 100 milijonov dolarjev.

Objavljeno
26. december 2015 08.56
Posodobljeno
26. december 2015 10.13

Ljubljana - Nekdanji prvi tenisač sveta Roger Federer in trenutna številka ena na lestvici ATP Novak Đoković zmagujeta na turnirjih najvišje ravni že vrsto let. Če bosta v vsaj približno takem tempu nadaljevala tudi v naslednji sezoni, se bosta oba kaj kmalu lahko pohvalila, da sta samo z nagradami v svoji karieri zaslužila 100 milijonov evrov. 

Že 34-letni Federer je doslej dosegel kar 17 zmag na turnirjih za grand slam, kar je absolutni rekord v moškem tenisu. Vse skupaj mu je na račun prineslo 97,3 milijona dolarjev, le dobre tri več od šest let mlajšega Srba. Ta je na najprestižnejših turnirjih doslej slavil desetkrat, manjka mu le zmaga na OP Francije v Parizu.

Federer bi lahko magično stotico presegel že prihodnji mesec, ko bo v Melbournu nastopal na prvem grand slamu sezone - OP Avstralije. Zmagovalcu bo namreč pripadlo kar 3,85 milijona dolarjev denarne nagrade. Glede na formo v zadnjem času si lahko dosego mejnika morda še hitreje obeta Đoković, ki je v minuli sezoni osvojil tri od štirih turnirjev za grand slam ter šest turnirjev serije masters, s čimer je zaslužil kar 21,5 milijona ameriških zelencev.

Premoženje Srba in Švicarja je kajpak še precej večje, saj razen denarnih nagrad prejemata tudi zajetna sredstva s strani pokroviteljev. »Fedex« naj bi na tem področju letos zaslužil kar 58, »Nole« pa 31 milijonov ameriških dolarjev.