Federer na pesku le še v Parizu

Švicar Roger Federer je objavil svoj načrt za leto 2016. Na pesku bo igral le še na Roland Garrosu.

Objavljeno
18. december 2015 14.10
TENNIS-MEN/SWITZERLAND
Š. Ro.
Š. Ro.

Basel - Švicarski teniški mojster Roger Federer je objavil svoj koledar nastopov za leto 2016. S 17 osvojenimi grand slami najboljpi igralec v zgodovini ima visoke načrte zlasti za olimpijski turnir v Riu de Janeiru, kjer bo nastopil v posamični konkurenci, v dvojicah skupaj s Stanom Wawrinko in mešanem paru z Martino Hingis.

Sicer pa se je nekdanji prvi igralec sveta odločil, da prihodnjo sezono z izjemo turnirja za grand slam v Roland Garrosu ne bo igral na pesku. Sezono, v kateri bo njegov trener Hrvat Ivan Ljubičić, bo začel v Brisbanu, turnir pa bo imel kot pripravo za odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu.

Švicar ima v načrtu tudi pet nastopov na turnirjih serije masters 1000, izpustil pa bo masterse v Miamiju, Monte Carlu, Rimu in Madridu. Pred Wimbledonom bo igral še na dveh nemških turnirjih s travnato podlogo, v Stuttgartu in Halleju.

Federer je znan po zgodnjem načrtovanju svojih nastopov, pri čemer mu gredo na roko ugodnosti, ki jih ima kot veteran na turneji ATP zaradi starosti in uspehov, ki jih je med dolgoletno kariero vknjižil.