Federer ostaja kralj Basla, Ivanovićeva slavila na svoj 24. rojstni dan

Roger Federer je v Baslu slavil še petič v zadnjih šestih letih, v finalu je ugnal Japonca Kei Nišikorija.

Objavljeno
06. november 2011 09.12
Posodobljeno
06. november 2011 09.29
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Številka tri moškega tenisa Roger Federer je na domačem igrišču v Baslu ostal nepremagan še drugo leto zapored, saj je v finalu po le 72 minutah igre ugnal Japonca Kei Nišikorija (6:1 in 6:3).

Slednji je na turnirju nastopil s posebnim vabilom organizatorjev in nato poskrbel za eno največjih presenečenj, saj je v polfinalu ugnal rahlo poškodovanega prvega igralca sveta Srba Novaka Đokovića.

30-letni švicarski teniški as je tako prišel še do 68. turnirske zmage v karieri, zadnjič je slavil januarja, ko je bil najboljši v Dohi. Za nagrado bo Federer prejel še 318.000 evrov finančne nagrade, pred dnevom pa so ga na poseben način nagradili tudi domačini, saj so po njem poimenovali eno od ulic v Baslu.

Ana Ivanović kronala 24. rojstni dan s turnirsko zmago

Za srbsko teniško igralko Ano Ivanović se je dan pričel sanjsko, saj ji je že ob prihodu na igrišče 24. rojstni dan s pesmijo čestitalo nekaj deset srbskih navijačev, ki so si prišli ogledat njen finalni nastop na WTA turnirju na Baliju.

Ivanovićeva je bila v velikem finalu razred zase, saj je Španko Anabelo Medino Garigues ugnala s 6:3 in 6:0 ter tako uspela obraniti naslov. To je bila 11. turnirska zmaga za 24-letno Srbkinjo, ki je zadnjič slavila prav na Baliju preteklo leto.

»Tako zelo sem bila osredotočena na sam dvoboj, da sem se med enim od premorov vsedla kar na Anabelin stol,« je po koncu dejala nasmejana Ana in dodala: »V finalu res nisem hotela razočarati številnih navijačev, ki so se danes zbrali na tribuni. Pravzaprav, se moje rojstnodnevne zabave še nikoli ni udeležilo toliko ljudi.«

Danes bo na sporedu tudi finalni obračun na ATP turnirju v Baslu, kjer se bosta pomerila domači as Roger Federer in Japonec Kei Nišikori, ki je včeraj presenetil rahlo poškodovanega Novaka Đokovića.