Federer: Potreboval sem odmor

Po zmagi na turnirju serije masters v Parizu, se Švicar Roger Federer že pripravlja na finale v Londonu.

Objavljeno
14. november 2011 10.51
Posodobljeno
14. november 2011 12.28
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Pariz - Le teden dni pred finalom ATP v Londonu je švicarski teniški igralec Roger Federer očitno spet našel vrhunsko formo. Po nekajtedenskem premoru se je na igrišča vrnil v domačem Baslu, kjer si je z zmago povrnil samozavest. Z zmagovito igro pa je brez izgubljenega niza navdušil tudi na turnirju serije masters v Parizu, kjer je po zmagi nad Francozom Jo-Wilfiredom Tsongo (6:1, 7:6) prvič v zrak dvignil lovoriko v areni Bercy.

»Presenečen sem nad tem, kako dobro sem igral, vse od prve žogice do konca turnirja. Vedno sem si želel zmagati v Parizu, a se mi to doslej nekako ni posrečilo. Zato je ta zmaga še toliko bolj posebna,« je bil Federer zadovoljen po zmagi nad Tsongo.

Z močnim začetnim udarcem in natančnim forehandom, ki mu je prinesla prvo pariško zmago, si je 16-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam zagotovil tudi bogato točkovno zalogo, s katero sicer ostaja na četrtem mestu na lestvici ATP.

Federer bo že čez teden dni v dvorani O2 v Londonu branil zmago z lanskega finala, tam pa bo njegova naloga bržkone težja. Srb Novak Đoković in Škot Andy Murray se resda še ubadata s poškodbami, se pa na London že vneto pripravlja Španec Rafel Nadal, ki je prav zaradi visokih ciljev v finalu izpustil zadnje turnirje.

Tudi Švicar je sezono prekinil za šest tednov, a kot je dejal, je bila to pravilna odločitev. V tem času je namreč zakrpal vse manjše poškodbe, se spočil in preživel več časa z družino. »Mislim, da je bila to pravilna odločitev. Vedno skušam delati dolgoročne načrte. Športnik mora vsake toliko časa malce pobegniti od svojih obveznosti. Potreboval sem ta čas. Izšlo se je perfektno, zato v London potujem z veliko samozavesti,« je povedal 30-letni teniški igralec.

»V tej sezoni je konkurenca precej bolj izenačena, zato bodo tudi skupine v Londonu bolj uravnotežene. Prilagoditi se bo treba na podlago, sicer pa upam, da ostanem v dobri formi,« je pred sklepnim dejanjem sezone še dejal Federer.