Federer se vrača z domačo zmago

Švicarski teniški igralec Roger Federer se na teniška igrišča vrača na turnirju v rodnem Baslu.

Objavljeno
01. november 2011 07.05
Posodobljeno
01. november 2011 07.34
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Basel - Po krajši odsotnosti se na teniške turnirje vrača najboljši igralec po številu osvojenih grand slamov, Roger Federer. V domačem Baslu tako napada že svoj peti naslov, svoje nastope pa je začel z zmago nad Potitom Staracejem s 7:6 in 6:4.

Federer je sicer na turnirju tretji nosilec, pred njim sta še zmagovalec iz leta 2009 in najboljši igrlaec sveta Srb Novak Đoković, ki se prav tako vrača po krajši odsotnosti, in Škot Andy Murray, ki je Švicarja nedavno prehitel na lestvici ATP.

Švicar si kajpak od domačega turnirja, kjer je nekdaj velike igralce opazoval kot pobiralec žogic, obeta veliko. Nenazadnje bi bil to lep obliž na sezono, v kateri ni osvojil nobene večje lovorike, osvojil je le turnir v Dohi na začetku sezone. »S prvim dvobojem sem opravil dobro in vesel sem, da sem napredoval v 2. kolo. Zdi se mi, da je podlaga sicer nekoliko počasnejša kot prejšnja leta. Potito je igral zelo dobro, šele v drugem nizu sem se sprostil in zaigral bolje. Vseeno sem se moral pošteno potruditi,« je svoj uvodni nastop komentiral Federer.

Ljubljenec domačega občinstva je po OP ZDA izpustil azijsko turnejo in okreval po lažji poškodbi. »Moj cilj v naslednjih tednih je, da dobim čim več dvobojev. Osredotočen bom na zmago v Baslu. Lani sem tu zmagal, pa tudi v Londonu in prišel v polfinale v Parizu. Vem, da lahko tudi v zaključku sezone igram dobro, zato bom naredil vse, da pred koncem sezone popravim svoje mesto na lestvici,« je še dejal Federer, ki se bo v 2. kolu srečal z zmagovalcem dbojem med Brazilcem Thomasom Belluccijem in Finskem Jarkko Nieminenom.

Basel, ATP (1,838 milijona evrov):
- 1. kolo:

Marcos Baghdatis (Cip) - Viktor Troicki (Srb/8) 4:6, 7:6 (8), 6:2;
Mihail Kukuškin (Kaz) - Donald Young (ZDa) 6:4, 6:2;
Roger Federer (Švi/3) - Potito Starace (Ita) 7:6 (3), 6:4.