Federer v velikem slogu dokončal pohod na vrh

Že v petek je bilo jasno, da se bo zavihtel na prvo mesto svetovne jakostne lestvice, danes pa je še osvojil turnir v Rotterdamu.

Objavljeno
18. februar 2018 18.34
TENNIS-ROTTERDAM/MEN
L. Z., STA
L. Z., STA
Rotterdam - Švicarski teniški igralec Roger Federer je veliki zmagovalec turnirja ATP v nizozemskem Rotterdamu. Prvi nosilec turnirja z nagradnim skladom 1,862 milijona evrov je v današnjem finalnem dvoboju zanesljivo premagal drugopostavljenega Bolgara Grigora Dimitrova s 6:2 in 6:2.

Federer je v nizozemskem pristaniškem mestu postavil nov mejnik in pri 36 letih in šestih mesecih postal najstarejša številka 1 na svetovni lestvici ATP. Zmagovalec 97 turnirjev ATP, od tega rekordnih dvajsetih za grand slam (8-krat je slavil v Wimbledonu, 6-krat v Melbournu, 5-krat v New Yorku in enkrat v Parizu), se je na čelo lestvice ATP vrnil prvič po oktobru 2012.

Federer je v sobotnem polfinalu premagal Italijana Andreasa Seppija s 6:3 in 7:6 (3), medtem ko se je Dimitrov v finale uvrstil po nedokončanem dvoboju z Belgijcem Davidom Goffinom. Slednji je dvoboj predal v začetku drugega niza pri izidu 3:6 in 1:0.

Izid:
- Rotterdam, ATP (1,862 milijona evra):
- finale:
Roger Federer (Švi/1) - Grigor Dimitrov (Bol/2) 6:2, 6:2.