Federer zanikal, da po Riu odhaja v pokoj

Švicarski teniški zvezdnik je zatrdil, da še ni določil datuma svoje upokojitve. Prihodnjo sezono načrtuje v celoti.

Objavljeno
15. december 2015 17.29
TENNIS-MEN/SWITZERLAND
Š. Ro.
Š. Ro.

London - S 17 osvojenimi turnirji za grand slam najboljši teniški igralec v zgodovini Roger Federer je zanikal namige, da bi po poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru teniški lopar odložil v kot. Čeprav bo avgusta dopolnil 35 let še ne razmišlja o upokojitvi, v skladu z načrti bo nastopal še na turnirjih do konca naslednje sezone.

»Načrte imam za celotno prihodnjo sezono, do in po olimpijskih igrah v Riu. Trenutno torej nikakršnih načrtov za upokojitev. Nisem še določil datuma, čeprav bi morda bilo koristno,« je po poročanju britanske BBC dejal Federer, ki bo na OI v Riu nastopal v posamični konkurenci in v mešanih dvojicah skupaj z Martino Hingis, medtem ko se za nastop v moških dvojicah še ni odločil.

Federer je trenutno v Indiji in se že zelo veseli naslednje sezone: »Moj prvi veliki cilj je odprto prvenstvo Avstralije in nato bo sledilo še dolgo, naporno leto. Sem zelo srečen, počutim se odlično, telesno sem dobro pripravljen, in seveda, kot sem že večkrat povedal, upam, da bom lahko del teniške karavane še nekaj časa.«