Ferrero končuje teniško pot

Nekdaj prvi igralec sveta, Španec Juan Carlos Ferrero bo oktobra zaradi poškodb končal športno kariero.

Objavljeno
12. september 2012 18.33
*reu*ferrero
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Španski teniški igralec Juan Carlos Ferrero bo po 14 letih aktivnega igranja tenisa med profesionalci zaključil športno kariero. Nekdanji prvi igralec sveta se bo oktobra poslovil pri 32 letih na turnirju v domači Valencii med 20. in 28. oktobrom.

Zadnja dva meseca Ferrero zaradi poškodb sicer ni veliko igral. »Valencia Open bo moj zadnji turnir v karieri. Boljšega prizorišča si ne bi mogel želeti. V zadnjem času so mi poškodbe preprečile, da bi igral na želeni ravni,« je dejalšpanski igralec.

Nekdanji prvi igralec sveta je v 14 letih na teniški sceni osvojil 16 turnirjev na najvišji ravni, med drugim tudi turnir za grand slam v Parizu leta 2003, in se istega leta uvrstil v finale odprtega prvenstva ZDA. Na turnirjih ATP ima še 17 uvrstitev v finale, na prvem mestu lestvice ATP pa je bil leta 2003 kot drugi Španec za Carlosom Moyo.

»Gotovo bom njabolj pogrešal tekme. To vrzel bo težko zapolniti,« se je zavedal Ferrero, ki je bil sicer del prve  zmage Španije v Davisovem pokalu, leta 2000, ko je v finalu premagala Avstralijo. »Med vsemi spomini mi je najljubši tisti iz Sydneyja, ko smo prvič osvojili Davisov pokal. To je bil izjemno pomemben uspeh za našo državo. Seveda pa mi je kot igralcu ogromno pomeni tudi naslov na turnirju za grand slam in prvo mesto na lestvici ATP,« je še dejal Ferrero.