Genie »goljufivi« Šarapovi prisolila klofuto tudi na igrišču

Kanadska teniška igralka je bila v šestnajstini finala turnirja WTA v Madridu boljša od ruske povratnice na igrišča.

Objavljeno
09. maj 2017 12.13
TENNIS-MADRID/WOMEN
J. P.
J. P.

Madrid - Pred tremi leti si je na močnem teniškem turnirju WTA v Madridu pokorila vso konkurenco, letos pa je povratnica na igrišča po dopinškem škandalu z meldonijem Marija Šarapova obtičala že v šestnajstini finala. Potem ko je uvodoma z 2:1 v nizih odpravila Hrvatico Mirjano Lučić-Baroni, je sinoči naletela na previsoko oviro - 60. igralko sveta, Kanadčanko Eugenie Bouchard. Ta je bila po dveh urah in 52 minutah boljša s 7:5, 2:6 in 6:4, s čimer se je v petem medsebojnem obračunu veselila sploh prve zmage.

Genie je proti 30-letni Rusinji nedavno izstrelila nekaj strupenih puščic, češ da je goljufivka, ki si zasluži dosmrtni suspenz, in da dopinški grešniki na igrišču nimajo česa iskati. Prav zato je svetovna javnost nestrpno pričakovala (kisel) stisk rok po končanem dvoboju, ki pa je bil tak, kot mora biti - korekten in čvrst. Šarapova sicer v celotnem dovobju ni zmogla niti enega asa, si je pa privoščila kar devet dvojnih napak, od 15 priložnosti za brejk jih je pet izkoristila. Bouchardova je bila v tem pogledu manj uspešna: iz kar 21 poskusov je tekmici petkrat odščipnila igro na njen servis.

Razlika je bila tudi v številu neizsiljenih napak, saj si jih je zmagovalka privoščila 27, poraženka pa kar 49. Zdaj 23-letno Kanadčanko v osmini finala čaka na papirju najtežji možen zalogaj - prvopostavljena Nemka Angelique Kerber, ki se bo vrnila tudi na čelo svetovne jakostne lestvice. Z njo ima Eugenie (v zadnjem letu dni je le enkrat, januarja v Sydneyju, zmagala v treh zaporednih dvobojih) boljše pretekle izkušnje kot z Marijo, saj je bila v petih medsebojnih obračunih uspešna trikrat.

Genie Bouchard se je zmage divje razveselila. Foto: Sergio Perez/Reuters.