Belgijci in Britanci po prvem dnevu poravnani

Gostiteljem finala Davisovega pokala v Gentu je točko zagotovil David Goffin, Otočanom pričakovano Andy Murray.

Objavljeno
27. november 2015 18.22
TENNIS-DAVIS-BEL-GBR
J. P.
J. P.

Gent - Belgijska moška teniška reprezentanca je dobro odprla veliki finale Davisovega pokala pred domačimi navijači v Gentu, saj je proti Veliki Britaniji vprva prevzela vodstvo. David Goffin, 16. lopar sveta, je upravičil vlogo favorita proti Kylu Edmundu, ki elitno stoterico drži za rep, vendar pa se je moral za zmago s 3:6, 1:6, 6:2, 6:1 in 6:0 krepko potruditi. Obračuna je bilo konec šele po dveh urah in 47 minutah. Zmagovalec si je priigral kar 19 priložnosti za odvzem tekmečevega servisa in jih izkoristil deset, medtem ko je bil poraženec iz devetih poskusov šestkrat uspešen.

Da sta reprezentanci po prvem dnevu izenačeni, pa je v drugem dvoboju poskrbel drugi igralec sveta, Škot Andy Murray, ki je brez težav strl odpor Rubena Bemelmansa, ki je na svetovni jakostni lestvici več kot sto mest nižje (108.). Obračuna je bilo konec po dveh urah in 24 minutah, Britanec pa ga je dobil s 6:3, 6:2 in 7:5. Tehtnico je na njegovo stran nagnilo število napak, saj si jih je privoščil kar 38 manj (!) kot tekmec, za nameček je vpisal tudi šest brejkov (iz 14 poskusov), medtem ko je Belgijec ostal pri dveh.

 

Jutri bo na sporedu igra dvojic, v nedeljo pa še preostala dva posamična obračuna, tudi derbi med prvima adutoma obeh reprezentanc Goffinom in Murrayem. Belgijci lovijo svojo sploh prvo lovoriko v Davisovem pokalu, Britanci jubilejno deseto, a je po letu 1936 niso več osvojili. Ponovimo: Aljaž Bedene, Slovenec z britanskim potnim listom, za svojo novo domovino (še) ne sme nastopati.

BELGIJA : VELIKA BRITANIJA 1:0

David Goffin : Kyle Edmund 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:0
Ruben Bemelmans : Andy Murray 3:6, 2:6, 5:7

Jutri

Steve Darcis/Kimmer Coppejans - Andy Murray/Jamie Murray

Nedelja

David Goffin - Andy Murray
Ruben Bemelmans - Kyle Edmund