Gulbis: Đokovića ne maram, denar ga je povsem pokvaril

Latvijski teniški igralec Ernests Gulbis je nekdaj treniral skupaj z Novakom Đokovićem. Danes o njem nima dobrega mnenja.

Objavljeno
18. september 2013 10.06
Posodobljeno
18. september 2013 15.45
Novak Djokovic, of Serbia, prepares to receive a serve from Marcel Granollers, of Spain, during the fourth round of the 2013 U.S. Open tennis tournament, Tuesday, Sept. 3, 2013, in New York. (AP Photo/Charles Krupa)
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Beograd - Prvi igralec na svetovni teniški lestvici Srb Novak Đoković je nekdaj veljal za glavnega zabavljača v teniški karavani, toda njegova priljubljenost se je očitno precej zmanjšala. Marsikateri igralec je že namignil na njegovo aroganto obnašanje, dodatno je ta vtis podkrepil še njegov oče Srđan Đoković, ki je javno kritiziral dva najboljša igralca zadnjega desetletja Švicarja Rogerja Federerja in Španca Rafaela Nadala.

Đokovića je nedavno ošvrknil tudi najboljši latvijski teniški igralec Ernests Gulbis, ki je skupaj s Srbom v mlajših letih obiskoval teniško akademijo Nikole Pilića v Münchnu. Oba sta tedaja veljala za izjemna talenta, a preboj je zaenkrat uspel le Đokoviću. Gulbis je v intervjuju za latvijske medije dejal, da se je od tistih časov srbski teniški igralec močno spremenil, slava in denar sta pač naredila svoje.

»Pogosto me navdušijo uspehi nekaterih igralcev. Recimo, bil sem zelo srečen, ko se je Stanislas Wawrinka prebil v polfinale OP ZDA. Poznam te fante in vem, da so fantastične osebnosti. Toda nekaterih igralcev enostavno ne maram. Na primer Novaka Đokovića. Poznam ga že od 12. leta starosti. Tedaj je bil povsem navaden fant, a odkar se je prebil v svetovni vrh, je povsem drugačna oseba. To se mu vidi že v očeh, ima povsem drugačen pogled. Sicer se o tem nikoli nisva pogovarjala, toda imam občutek, da se je spremenil zaradi uspeha. Ne maram ljudi, ki tako menjajo svoj značaj,« se je razgovoril Gulbis.

Latvijec je trenurno 36. igralec na teniški lestvici, z Đokovićem pa sta se doslej pomerila petkrat. Gulbis je zmagal le enkrat, in sicer v 1. kolu turnirja v Brsibanu leta 2009.