Hercogova do lovorike na »tretjeligaškem« turnirju

Slovenska teniška igralka je v finalu brez pretiranih težav, s 6:2 in 7:5, odpravila še Ukrajinko Gano Požnihirenko.

Objavljeno
11. junij 2017 22.05
J. P.
J. P.

Brescia - Pred časom najvišje uvrščena slovenska teniška igralka Polona Hercog se je po vrnitvi na igrišča odločila pripravljenost izbrusiti na turnirjih nižje ravni. Tako je ta teden tekmovala na »tretjeligaškem« turnirju ITF z nagradnim skladom 60.000 ameriških dolarjev v Brescii in se na njem veselila končne zmage.

Sedma nosilka iz Kamnice pri Mariboru je v finalnem obračunu po uri in 26 minut igre brez pretiranih težav, s 6:2 in 7:5, odpravila nepostavljeno Ukrajinko Gano Požnihirenko, ki je bila na svetovni jakostni lestvici uvrščena skoraj dvesto mest nižje (205/400). Zmagovalka, ki je primazala dva asa (tekmica niti enega), si je priigrala sedem priložnosti za brejk in štiri izkoristila, Ukrajinka je bila iz dveh poskusov uspešna enkrat.

V prvem nizu je poraženka po vodstvu z 2:1 oddala obe igri na svoj začetni udarec, drugi niz pa je bil bolj izenačen, pri 5:5 je bila pri servisu Požnihirenkova, a ni bila uspešna, v dvanajsti igri pa je Hercogova, ki se je morala enkrat reševati iz izgubljenega položaja, potrdila zmago. Na turnirju je v petih dvobojih oddala en sam niz - uvodnega polfinalni tekmici, Italijanki Stefanii Rubini.