Hercogova ostaja v igri za Tokio, Majeričeva ne

Polovičen uspeh slovenskih teniških igralk v prvem krogu kvalifikacij za turnir v Tokiu, zmagala le Polona Hercog.

Objavljeno
20. september 2013 12.14
regent/POLONA HERCOG
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Tokio - Slovenski udeleženki kvalifikacij za teniški turnir WTA v Tokiu z nagradnim skladom 2,3 milijonov dolarjev sta bili na prvi stopnički različno uspešni. Polona Hercog ostaja v igri za glavni del, Tadeja Majerič pač ne.

Trenutno najvišje rangirana slovenska igralka, 22-letna Hercogova, sicer šesta nosilka kvalifikacij, s prvo tekmico, Japonko Eri Hozumi, ni imela težav, saj je po hitrem postopku in zgolj 63 minutah igre zmagala s 6:1 in 6:2. Hozumijevi nikakor ni stekel začetni udarec, saj ni zmogla niti enega asa, si je pa privoščila kar sedem dvojnih napak. Povsem drugače je bilo z leto dni starejšo Majeričevo, trinajstopostavljeno v kvalifikacijah, ki ni imela niti najmanjših možnosti proti domačinki Risi Ozaki, ki je po zgolj uri igre zmagala s 6:0 in 6:4. Zanimivo: med nosilkami je bila Mariborčanka sploh edina, ki je izpadla že v prvem krogu.

Na poti v glavni del tekmovanja čaka Hercogovo še ena ovira - Bolgarka Cvetana Pironkova, ki je s 6:4 in 6:3 odpravila domačo adutinjo, povabljenko Emi Mutaguči.