Hercogovi preboj na glavni turnir v Tokiu

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se bo v 1. kolu turnirja WTA v Tokiu pomerila s Čehinjo Lucie Šafarovo.

Objavljeno
21. september 2013 18.28
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Tokio - Najboljša slovenska teniška igralka med posameznicami Poloni Hercog se je skozi kvalifikacije prebila na močan turnir WTA v Tokiu z nagradnim skladom 2,3 milijona ameriških dolarjev.

Mariborčanka je preskočila obe kvalifikacijski oviri za uvrstitev v glavni žreb turnirja. Mlada Štajerka je najprej premagala domačinko Eri Hozumi s 6:1, 6:2, nato pa je padla še Bolgarka Cvetana Pironkova, ki jo je izločila v dveh nizih z izidom 6:4, 6:2.

Hercogovo, 82. igralko na lestvici WTA, v 1. kolu turnirja čaka Čehinja Lucie Šafarova. Slednja je na papirju boljša tekmica, trenutno na 36. igralka sveta. S Hercogovo sta se doslej srečali štirikrat, tri obračune je dobila Čehinja. Nazadnje je bila uspešnejša v četrtfinalu peščenega turnirja v Nürnbergu. Edinkrat pa je Hercogova slavila leta 2010, ko je bila od Šafarove uspešnejša v 2. krogu OP Francije.

Šafarova v Tokio prihaja z velikim uspehom s turnirja WTA v Quebecu, kjer je v finalu premagala Novozelandko, rojeno v hrvaškem Splitu, Marino Eraković za peto lovoriko na turnirjih WTA.

Na turnirju bo nastopila tudi najuspešnejša Slovenka v konkurenci dvojic Katarina Srebotnik. Velenjčanka se je za nastop v Tokiu znova povezala z odlično srbsko teniško igralko Jeleno Janković, s katero sta tretji nosilki turnirja. V 1. krogu bo srbsko-slovenska kombinacija loparja prekrižala z ameriško navezo Raquel Kops-Jones in Abigail Spears. Jankovićeva igra tudi v konkurenci posameznic.