Hercogovi sladek skalp Pliškove

Najbolje uvrščena slovenska teniška igralka močan turnir v Pekingu začela z zmago nad Čehinjo Karolino Pliškovo.

Objavljeno
28. september 2014 17.33
TENNIS/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Peking - Komaj so kitajski prireditelji spravili pod streho močan teniški turnir WTA v Wuhanu pred domačim pragom pravkar upokojene zvezdnice Li Na, na katerem se je zmage veselila tretja nosilka, Čehinja Petra Kvitova, že se je ženska »smetana« preselila v Peking, kjer jo čaka še zahtevnejši in denarno »težji« izziv, turnir s skupnim nagradnim skladom kar 5,43 milijona ameriških dolarjev (za ženske in moške).

Tekmovanje je uspešno začela tudi slovenska predstavnica, kvalifikantka Polona Hercog, ki je bila po treh nizih oziroma uri in 43 minutah igre s 6:4, 2:6 in 6:2 boljša od Čehinje Karoline Pliškove, ki je na svetovni jakostni lestvici uvrščena kar 41 mest višje, na 31. mesto. S tem se ji je 23-letnica iz Kamnice pri Mariboru maščevala za letošnji poraz v šestnajstini finala Hong Konga, ko je bila Čehinja boljša po treh nizih.

Pliškova je resda zmogla tri ase, medtem ko Hercogova nobenega, je pa izkoristila pet od devetih priložnosti za brejk, medtem ko je višje rangirana nasprotnica »le« štiri od osmih. Zdaj slovensko predstavnico čaka še dosti zahtevnejši zalogaj, dvanajstopostavljena Rusinja Jekaterina Makarova, ki pa se je uvodoma močno namučila z letošnjim odkritjem, Španko Garbiñe Muguruzo.

V uvodnem kolu v konkurenci dvojic pa je bila uspešna tudi Andreja Klepač, ki je v navezi s Španko Silvio Soler-Espinoso s 7:6 (5) in 6:4 po uri in 23 minutah odpravila nemško-poljski par Anno-Leno Grönefeld in Alicjo Rosolsko. Zdaj se bosta zmagovalki v osmini finala pomerimi s četrtima nosilkama, Američankama Rachel Kops-Jones in Abigail Spears, medtem ko tretji nosilki, Katarina Srebotnik in Čehinja Kveta Peschke, pričakujeta avstralsko-hrvaško kombinacijo Jaroslavo Gajdošovo in Ajlo Tomljanović.