Hercogovo v Pekingu ustavila tretja nosilka

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je v osmini finala v Pekingu izgubila s Poljakinjo Agnieszko Radwansko.

Objavljeno
03. oktober 2013 12.51
China Open Tennis
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Peking - Po včerajšnji veliki zmagi nad nekdanjo št. 1 svetovnega tenisa Ano Ivanović, je imela najbojša slovenska teniška igralka Polona Hercog na turnirju WTA v Pekingu med posameznicami novo težko nalogo. V osmini finala se je pomerila s Poljakinjo Agnieszko Radwansko. Tretja nosilka je bila zanjo previsoka ovira in jo premagala s 6:0 in 6:2.

Hercogova se je v dvoboju s Poljakinjo hitro znašla v težavah in izgubila že prvo igro na svoj začetni udarec. Če je proti Srbkinji odlično odlično servirala in po uspešnem prvem začetnem udarcu osvojila kar 77 odstotkov točk, proti Radwanski to ni bilo njeno najmočnejše orožje. V prvem nizu je namreč osvojila le 25 odstotkov točk na prvi servis, skupaj pa le 19. Hkrati je delala veliko neizsiljenih napak (10), nekajkrat povsem napačno ocenila žogico, Poljakinja pa je brez težav prišla do prednosti s 5:0. V šesti igri je bila Mariborčanka vendarle že pred tem, da osvoji prvo igro na svoj servis, a nato po dvojni napaki Radwanski dovolila še tretji break in »zavezano kravato« na 6:0.

Začetna trema je v drugem nizu vendarle popustila, Hercogova pa je zaigrala bolje. Prišla je do prve igre na svoj servis, si povrnila samozavest in takoj nadaljevala z breakom za vodstvo z 2:1. V četrti igri je vodila že s 40:15, a nato popustila, Radwanska pa se je vrnila v igro z izenačenjem na 2:2. Vseeno je bila igra Mariborčanke veliko bolj všečna kot v prvem nizu. Navdušila je z dvema močnima winnerjema in veliko bolje servirala. A to za tretjo nosilko ni bilo dovolj. Poljakinja ji ni več dovolila blizu in povedla s 5:2. Hercogova je servirala za obstanek v dvoboju, a za vrnitev je bilo prepozno, Radwanska pa je s šestim breakom prišla do uvstitve v četrtfinale.

Radwanska se bo za vstopnico v polfinale udarila s sedmo nosilko Nemko Angelique Kerber, ki je bila s 6:2, 6:4 boljša od desete nosilke Italijanke Roberte Vinci.

Peking, WTA (5,19 milijona dolarjev), osmina finala:

Agnieszka Radwanska (Pol/3) - Polona Hercog (Slo) 6:0, 6:2

Petra Kvitova (Češ/9) - Sara Errani (Ita/5) 6-:4, 6:7 (3), 6:3

Li Na (Kit/4) - Sabine Lisicki (Nem/13) 7:5, 6:4

Serena Williams (ZDA/1) - Maria Kirilenko (Rus) 7:5, 7:5

Jelena Janković (Srb/8) - Carla Suarez Navarro (Špa/12) 6:0, 6:0

Peking, ATP (3,57 milijona dolarjev), 2. kolo:

Sam Querrey (ZDA) - Stanislas Wawrinka (Švi/6) 6:3, 7:6 (2)