Hitro slovo Role in Žemlje od Roland Garrosa

Za Ptujčana v uvodnem kolu kvalifikacij usoden Mirza Bašić iz BiH, za Gorenjca pa Kolumbijec Santiago Giraldo.

Objavljeno
22. maj 2017 21.20
tenis
J. P.
J. P.

Pariz - Slovenska teniška igralca Blaž Rola in Grega Žemlja nista bila dolgo v igri v kvalifikacijah drugega letošnjega turnirja velike četverice, odprtega prvenstva Francije v Parizu. Oba sta namreč pokleknila že uvodoma, od Ptujčana je bil s 7:6 (2) in 6:3 uspešnejši predstavnik BiH Mirza Bašić, od Gorenjca pa s 6:1 in 6:4 Kolumbijec Santiago Giraldo.

Kolumbijec, ki se spogleduje z elitno stoterico, je deveti nosilec kvalifikacij, od Žemlje pa je bil boljši drugič v tretjem medsebojnem obračunu, po lanskem četrtfinalu challengerja v Fairfieldu. Zmagovalec si je pripravil kar deset priložnosti za brejk in izkoristil tri, medtem ko se ni poraženec dokopal do niti ene same.

Nekoliko boljši odpor je Bašiću nudil Rola, ki mu ni pomagalo niti sedem asov niti sedem priložnosti za odvzem tekmečevega začetnega udarca, ko pa je unovčil eno samo. To je bil sicer njun prvi medsebojni obračun. Slovensko čast v moških kvalifikacijah Roland Garrosa bo tako reševal Blaž Kavčič v obračunu z domačim loparjem Tristanom Lamasinom, medtem ko med dekleti kvalifikacijsko sito čaka Tamaro Zidanšek, Dalilo Jakupovič in Polono Hercog.