Japonec Nišikori v Baslu šokiral rahlo poškodovanega Đokovića

Japonec Kei Nišikori je slavil v polfinalu (2:6, 7:6 in 6:0) in Novaku Đokoviću prizadejal šele četrti letošnji poraz.

Objavljeno
05. november 2011 10.49
Posodobljeno
05. november 2011 11.06
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Japonec Kei Nišikori, ki na lestvici ATP zaseda 32. mesto, je prišel do najbolj odmevnega dosežka v svoji karieri, saj je v polfinalu turnirja v Baslu ugnal prvega igralca sveta s 2:6, 7:6 in 6:0. Novak Đoković je imel hude bolečine v ramenu in ob koncu prvega niza tudi zaprosil za zdravniško pomoč.

Priložnost je izkoristil Nišikori, ki je odigral partijo življenja in si po dveh urah in 16 minutah igre zagotovil nastop v finalu. Vprašanje je, ali bo Nole svojo poškodbo pravočasno pozdravil, saj se bliža zaključni ATP turnir v London. Đoković je sicer v Baslu nastopil prvič po šestih tednih, ko se je poškodoval na obračunu v Beogradu.

»Nišikori je odigral izjemno, saj me je prisilil, da sem moral trdo garati za vsako točko. Tudi v drugem nizu je bil boljši, medtem ko o zadnjem sploh nimam besed,« je po koncu dejal Srb, ki se ni želel izgovarjati na poškodbo.

V večernem dvoboju sta se za drugo finalno vstopnico pomerila domačina in dobra prijatelja Roger Federer in Stanislas Wavrinka. Zmage se je veselil branilec naslova Federer, ki je rojaka ugnal s 7:6 in 6:2.

Ivanovićeva želi 24. rojstni dan proslaviti z novo turnirsko zmago

Srbska teniška igralka Ana Ivanović bi lahko jutri svoj 24. rojstni dan začinila z novo turnirsko zmago, v kolikor ji bo v velikem finalu Balija uspelo ugnati Španko Anabelo Medino Garrigues. Srbkinja je polfinalni dvoboj pričela izjemno, saj je v prvem nizu povsem nadigrala Rusinjo Nadjo Petrovo in ga dobila s 6:1.

V nadaljevanju obračuna pa se je prebudila tudi Petrova in bila precej bolj enakovredna tekmica. Rusinji je namreč uspelo izsiliti podaljšano igro, po kateri pa je slavila Srbkinja.

»Dvoboj sem dobro igrala vse od začetka. V drugem nizu je Nadja močno dvignila nivo svoje igre, saj je pričela delati manj napak, hkrati pa ji je stekel servis. Pričel se je pravi boj, po katerem se vendarle slavila,« je po koncu dejala simpatična Ana.

Popoldan bo na sporedu tudi finale ATP turnirja v Baslu, pari so Federer - Wavrinka, Đoković - Nishiokori.

Izida turnirja na Baliju, polfinale (WTA):

Anabel Medina Garrigues (Špa) - Sabine Lisicki (Nem/3) 6:3, 4:6, 4:0, predaja;

Ana Ivanović (Srb) - Nadja Petrova (Rus) 6:1, 7:5;

Izida turnirja v Baslu, polfinale (ATP):

Kei Nišikori (Jap) - Novak Đoković (Srb/1) 2:6, 7:6 (4), 6:0;

Roger Federer (Švi/3) - Stanislas Wawrinka (Švi) 7:6 (5), 6:2.