Nadalu na Kitajskem ne ustrezajo žogice

Nastope na turnirju WTA v Pekingu je v ženskih dvojicah danes končala še Andreja Klepač.

Objavljeno
02. oktober 2014 11.20
TENNIS-ATP-WTA-CHN
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Peking - Na turnirju ATP v Pekingu je drugi igralec sveta Španec Rafael Nadal v osmini finala s 6:3 in 6:4 premagal Nemca Petra Gojowczyka in tako že dosegel najboljšo osmerico. To je za Španca prvi četrtfinale po junijskem OP Francije, kjer je osvojil rekordni deveti naslov.

Vendar pa po uspešni vrnitvi na igrišča po poškodbi vseeno ni bil najbolj zadovoljen, prireditelje je okaral zaradi slabih žogic. »Žoge so tukaj zelo slabe. Ko jih mečeš ob tla, se odbijajo na vse strani. Tu ne gre za vprašanje zmage ali poraza. S temi žogicami sem letos zmagal v Riu in tudi na drugih turnirjih. Toda dejstvo je, da če tekmujep na najvišji ravni, je pač pomembna tudi kakovost žog,« se je pritožil zmagovalec 14 turnirjev za grand slam.

Nadal se je že v preteklosti pritoževal zaradi omenjenih žogic, ki jih izdeluje Head, prav tako pa kritiziral odločitev, da lahko prireditelji turnirjev menjajo proizvajalca žog. Kot je dejal, lahko to pomembno vpliva na rezultate in celo poškodbe. »Ta teden igramo z enimi žogami, drug teden z drugimi. To je nevarno, zlasti za ramena in komolce,« je še dejal zvezdnik, ki se sicer vrača po poškodbi zapestja.

Sicer ni kazalo, da ga bi ta še ovirala pri igri z nemškim kvalifikantom, ki pa mu je po nekaj neizsiljenih napakah vseeno ponudil pri priložnosti za break. A se je rešil in si zagotovil obračun s Slovakom Martinom Kližanom.

Na turnirju WTA v Pekingu sta se sicer v preteklih dneh že poslovili dve Slovenki; Polona Hercog je v 2. kolu izpadla med posameznicami, Katarina Srebotnik pa v dvojicah. Nič dlje od 2. kola med ženskimi pari ni prišla niti Andreja Klepač, še zadnja slovenska predstavnica na OP Kitajske.

Skupaj s Španko Silvio Soler Espinoso je z 2:6 in 0:6 klonila v dvoboju z Američankama Raquel Kops Jones in Abigail Spears, ki sta na turnirju četrti nosilki.

Med posameznicami je v četrtfinale brez boja napredovala nedavna zmagovalka turnirja v Wuhan Čehinja Petra Kvitova, Američanka Venus Williams je namreč predala dvoboj. Rusinja Jekaterina Makarova, ki je v 2. kolu suvereno premagala Hercogovo, pa je izpadla v osmini finala, ugnala jo je Italijanka Roberta Vinci. Poslovila se je tudi sedma nosilka Nemka Angelique Kerber, ki jo je v treh nizih premagala Rusinja Svetlana Kuznjecova.

 

Peking, ATP (3,755 milijona USD), osmina finala:

Tomas Berdych (Češ/3) - Viktor Troicki (Srb) 6:3, 6:4;

Martin Klizan (Slk) - Ernests Gulbis (Lat/7) 6:3, 3:0, predaja;

Rafael Nadal (Špa/2) - Peter Gojowczyk (Nem) 6:3, 6:4;

Grigor Dimitrov (Bol/5) - Pablo Andujar (Špa) 6:4, 6:4;

 

Peking, WTA (5,43 milijona USD), osmina finala:

Petra Kvitova (Češ/3) - Venus Williams (ZDA/16), predaja;

Svetlana Kuznjecova (Rus) - Angelique Kerber (Nem/7) 2:6, 6:4, 6:3;

Roberta Vinci (Ita) - Jekaterina Makarova (Rus/12) 6:1, 0:6, 7:5;

Samantha Stosur (Avs) - Alize Cornet (Fra) 6:4, 6:2;

Ana Ivanović (Srb/9) - Sabine Lisicki (Nem) 6:3, 7:5;

Simona Halep (Rom/2) - Andrea Petkovic (Nme/15) 7:6 (4), 5:7, 7:6 (1);

 

Ženske dvojice, 2. kolo:

Raquel Kops Jones/Abigail Spears (ZDA/4) - Andreja Klepač/Silvia Soler Espinosa (Slo/Špa) 6:2, 6:0.

 

Tokio, ATP (1,373 milijona USD), osmina finala:

Milos Raonic (Kan/3) - Jürgen Melzer (Avt) 6:4, 6:3;

Denis Istomin (Uzb) - Michal Przysiezny (Pol) 6:4, 7:6 (5);

Kei Nišikori (Jap/4) - Donald Young (ZDA) 6:4, 7:6 (4);

Jeremy Chardy (Fra) - Kevin Anderson (JAR/7) 6:4, 6:4.