Jakupovićeva dobila finale dvojic v Istanbulu

Šestindvajsetletna Dalila Jakupović z Jesenic je najvišje uvrščena slovenska igralka na svetovni lestvici posameznic.

Objavljeno
30. april 2017 22.10
Dalila Jakupovic of Slovenia reacts after losing a point against Poojashree Venkatesha of India during the final match of the International Tennis Federation Women's Open tennis tournament in Bangalore, India, Saturday, Sept. 12, 2009. Venkatesha won
A. V., STA
A. V., STA
Istanbul - Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović je na teniškem turnirju WTA v Istanbulu z nagradnim skladom 226.750 dolarjev v finalu dvojic skupaj z Ukrajinko Nadjo Kičenok premagala Američanko Nicole Melichar in Belgijko Elise Mertens, ki sta bil četrti nosilki, s 7:6 (6) in 6:2. Jakupovićeva je s tem dosegla največji uspeh med dvojicami.

Šestindvajsetletna Dalila Jakupović z Jesenic je trenutno najvišje uvrščena slovenska igralka na svetovni lestvici posameznic; v začetku tedna je bila na 133. mestu.

V prvem nizu sta imeli Jakupovićeva in Kičenokova ob začetnem udarcu vodstvo s 6:5 in dve zaključni žogici za zmago v nizu, vendar sta ga nato dobili šele v podaljšani igri. V drugem nizu sta povedli s 4:1 ter imeli servis v šesti igri, ki pa sta ga izgubili, pa takoj nato odvzeli igro pa začetnem udarcu tekmic. Pripadla jima je tudi osma igra in s tem zmaga po uri in 39 minutah dvoboja.

Na turnirju WTA v Monterreyu v Mehiki je Jakupovićeva 10. aprila v finalu z Nadjo Kičenok izgubila proti Japonki Nao Hibino in Poljakinji Alicji Rosolski z 2:6 in 6:7, kar je bil njen dotlej največji uspeh med pari.

Istanbul, WTA (226.750 USD):
Finale, dvojice:

Dalila Jakupović/Nadja Kičenok (Slo/Ukr) - Nicole Melichar/Elise Mertens (ZDA/Bel/4) 7:6 (6), 6:2.