Halepova po trilerju v finale, kjer jo čaka Jelena Ostapenko

Simona Halep je po pravi drami v polfinalu ugnala Karolino Pliškovo in se uvrstila v finale Roland Garrosa.

Objavljeno
08. junij 2017 18.06
Posodobljeno
08. junij 2017 18.06
TENNIS-FRA-OPEN-WOMEN
N. Gr.
N. Gr.

Pariz - Dvoboj dneva je na peščenih igriščih Roland Garrosa pripadel Simoni Halep in Karolini Pliškovi. Tretja in druga nosilka sta odigrali finale pred finalom, v katerem je bila s 6:4, 3:6 in 6:3 boljša Romunka Halepova. V finalu bo igrala z nepostavljeno Jeleno Ostapenko.

Halepova je dvoboj začela bolje in potrpežljivo čakala na napake Pliškove, ki je želela točke zaključevati čim hitreje. Čehinja je prikazala nekaj izjemnih udarcev, a tudi celo kopico neizsiljenih napak, zaradi katerih je izgubila prvi niz. V drugem se je druga nosilka turnirja vendarle zbrala in Halepovi vrnila milo za drago, o drugi potnici v finale je tako odločal tretji niz.

Pliškovi je zmanjkovalo energije in postajala je vse bolj agresivna, jeklena Halepova pa je njene napade drugega za drugim odbijala z dobro obrambo na servisih. Pliškova je padla v zaostanek in danes na pesku Roland Garrosa ni bila kos Romunki, ki koraka proti zmagi na pariškemu grand slamu. V finalu jo čaka presenetljiva tekmica. 

Latvijka Jelena Ostapenko je v prvem polfinalu odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu premagala Švicarko Timeo Bacsinzky s 7:6 (4), 3:6 in 6:3. Ostapenkova je postala prva nenosilka po Mimi Jaušovec, ki se je uspela prebiti v finale grand slama v Parizu. 

Ostapenkova je v dvoboj vstopila kot rahla favoritinja in tokrat vlogo tudi upravičila, na roko so ji šli tudi jekleni živci v podaljšanji igri prvega niza. V drugem se je Švicarka vrnila v igro, a ji je za popoln preobrat zmanjkalo tudi nekaj moči. Tekmovalke v ženskem delu Roland Garrosa se zavedajo, da imajo letos izjemno priložnost za naskok na vrh, saj v ženskem tenisu zeva velika vrzel. Serena Williams je zaradi nosečnosti prekinila kariero, številka ena ženskega tenisa Angelique Kerber pa letos igra katastrofalno in je le bleda senca lani najboljše tenisačice. Pretendentk za vrh je precej, zaenkrat pa še nobeni od tenisačic ni uspelo sestaviti več dobrih turnirjev zapored. 

Prvi polfinalistki prav danes praznujeta rojstni dan; Švicarka je napolnila 27 let, Latvijka pa 20, in slednja si je tudi pripravila najboljše darilo z največjim uspehom doslej, uvrstitvijo v finale turnirja za veliki slam. V deveti igri tretjega niza je izkoristila drugo zaključno žogico za zmago po dveh urah in 24 minutah na servis tekmice.