V finalu v Istanbulu Kvitova in Azarenka, med dvojicami Srebotnik-Peschke

Na mastersu v Istanbulu bosta v finalu med posameznicami igrali Petra Kvitova in Viktorija Azarenka.

Objavljeno
29. oktober 2011 18.38
Posodobljeno
29. oktober 2011 18.52
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Istanbul - V finalu tenioškega mastersa v Istanbulu se je v finale dvojic uvrstila slovensko-češka naveza Katarina Srebotnik in Kveta Peschke. Srebotnikova in Peschkejeva sta v polfinalu dvojic premagala tretjepostavljeno ameriško-kazahstansko kombinacijo Vania King/Jaroslava Švedova s 6:3, 6:4.

Nna turnirju z nagradnim skladom 4,9 milijona ameriških dolarjev sta bili sicer prvi nosilki, v finalu pa se bosta pomerili z boljšima iz polfinalnega dvoboja med četrtima nosilkama argentinsko-italijansko navezo Gisela Dulko/Flavia Pennetta in drugima nosilkama Američankama Liezel Huber/Lisa Raymond.

Finale posameznic Kvito-Azarenka

Na sklepnem teniškem turnirju WTA bosta v finalu med posameznicam igrali Belorusinja Viktorija Azarenka in Čehinja Petra Kvitova.

Azarenka, četrta nosilka, je v polfinalu gladko premagala Rusinjo Vero Zvonarevo, šesto nosilko, s 6:2, 6:3. Kvitova, tretja nosilka in zmagovalka Wimbledona, pa je bila boljša od zmagovalke US Opna Avstralke Samanthe Stosur, sedme nosilke, ki jo je odpravila z izidom 5:7, 6:3, 6:3.

Izida, polfinale:
Petra Kvitova (Češ/3) - Samantha Stosur (Avs/7) 5:7, 6:3, 6:3;
Viktorija Azarenka (Blr/4) - Vera Zvonareva (Rus/6) 6:2, 6:3.

Izid, polfinale, dvojice:
Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Češ/Slo/1) - Vania King/Jaroslava Švedova (ZDA/Kaz/3) 6:3, 6:4.