Katarina Srebotnik upravičila status prve nosilke

Manj uspešna je bila v navezi z Mario Jose Martinez Sanchez druga Slovenka na turnirju v Stuttgartu Andreja Klepač. 

Objavljeno
26. april 2017 18.07
OI London
J. P.
J. P.

Stuttgart - Najboljša slovenska teniška igralka v konkurenci dvojic Katarina Srebotnik je na močnem peščenem turnirju WTA z nagradnim skladom 776.000 ameriških dolarjev v Stuttgartu uvodoma upravičila status prve nosilke, saj je v navezi z Američanko Abigail Spears potrebovala pičlih 55 minut, da je z zelo gladkih 6:2 in 6:1 odpravila rusko-avstrijsko kombinacijo Jevgenijo Rodino in Anastazijo Sevastovo, ki ju ni bilo na seznamu nosilk.

Dvomov o zmagovalkah ni bilo niti za trenutek, Američanka in Velenjčanka sta bili uspešnejši pri začetnem udarcu (trije asi, 80-odstotna učinkovitost v igri na prvi servis in 41-odstotna na drugega), bolje sta tudi vračali žogice in se dokopali do sedmih priložnosti za brejk, unovčili sta jih pet, medtem ko sta bili poraženki iz treh poskusov uspešni enkrat. Zdaj Abigail in Katarino v četrtfinalu čaka še ena nepostavljena naveza, Američanka Asia Muhammad in Nemka Laura Siegemund.

Že včeraj pa je bila v uvodnem kolu Stuttgarta izločena druga slovenska predstavnica Andreja Klepač, ki je bila v paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez druga nosilka, česar pa na igrišču ni bilo videti. S 6:0, 2:6 in 10:8 sta ju namreč po zgolj 64 minutah igre odpravili nepostavljeni Romunka Simona Halep in Poljakinja Alicja Rosolska. Zmagovalki sta se do priložnosti za brejk dokopali »zgolj« šestkrat in bili štirikrat uspešni, medtem ko sta poraženki od kar dvanajstih poskusov izkoristili samo tri.