Kavčič petič letos v polfinalu

Na challengerju v Južni Koreji vodilnega slovenskega teniškega igralca čaka nepostavljeni Italijan Thomas Fabbiano.

Objavljeno
05. maj 2017 19.15
regent tenis
J. P.
J. P.

Gimcheon - Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec, 30-letni Ljubljančan Blaž Kavčič, se je na challengerju z nagradnim skladom 50.000 dolarjev v južnokorejskem Gimcheonu prebil že do polfinala, še tretjič zapovrstjo pa nepostavljenemu tekmecu ni oddal niti niza. Tokrat mu je na nasprotni strani mreže stal Švicar Marco Chiudinelli, ki je v osmini finala strl prvega nosilca, Tajvanca Yen-hsun Luja, danes pa je bil nemočen proti petemu nosilcu Kavčiču, ki je po uri in 27 minutah zmagal s 6:3 in 6:4.

Tekmeca na svetovni jakostni lestvici loči 65 mest, vendar pa je bil 35-letni Švicar pred sedmimi leti že 52. »lopar« sveta. Do danes se med seboj še nista pomerila, tokrat pa sta oba stoodstotno izkoriščala priložnosti za brejk, le da si jih je Kavčič priigral pet, Chiudinelli pa le dve. Zmagovalec je bil za nameček natančnejši pri začetnem udarcu, saj je primazal tri ase in si ni privoščil niti ene dvojne napake.

Zdaj Blaža, ki je 123. igralec sveta, v jutrišnjem polfinalu čaka še četrti nepostavljeni tekmec, 27-letni Italijan Thomas Fabbiano, 160. s svetovne jakostne lestvice. Tekmeca sta se doslej udarila enkrat - lani v kvalifikacijah Wimbledona, z 2:1 v nizih je bil uspešnejši Fabbiano. Na ponedeljkovi najnovejši svetovni razpredelnici bo vodilni slovenski igralec, ki bo v Gimcheonu odigral že svoj peti polfinale v sezoni, lovil pa četrti finale, napredoval za najmanj devet mest.