Kavčič pokleknil v drugem kolu, Semrajc in Rola še prej

Neuspešni nastopi slovenskih teniškihi gralcev na challengerjih - le ena zmaga v štirih dvobojih.

Objavljeno
05. september 2013 15.44
cropix/tenis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenski teniški igralci so, v globoki senci odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, neuspešno nastopili na treh turnirjih challenger. Še najdlje se je v Šanghaju (nagradni sklad 50.000 dolarjev) prebil Blaž Kavčič, ki pa je tudi že izpadel v drugem kolu. Za prvega nosilca je bil usoden nepostavljeni domačin Di Wu, šele 269. igralec s svetovne lestvice (prihodnjo soboto bo dopolnil 22 let), ki je bil po dveh urah in četrt boljši s 6:1, 6:7 (4) in 6:3.

V Genovi (nagradni sklad 85.000 evrov) je v precej močni konkurenci slovenske barve zastopal kvalifikant Janez Semrajc, a mu je žreb že v prvem kolu namenil šestega nosilca, Italijana Filippa Volandrija, ki je danes stoprvi lopar sveta, svojčas pa je na svetovni lestvici zasedal tudi že 25. mesto. Italijan je potreboval natanko dve uri, da je s 3:6, 6:1 in 7:5 strl čvrst odpor 24-letnega Ljubljančana.

Po najhitrejšem postopku pa jo je domov popihal Blaž Rola, ki je na challengerju v Brešovu (30.000 evrov) igral zgolj uro in 37 minut. Že v uvodnem dvoboju je namreč pokleknil pred petim nosilcem, Ukrajincem Oleksandrom Nedovjesovom, ki je zmagal s 7:6 (4) in 6:4, predvsem na račun boljšega začetnega udarca - tekmec, ki na svetovni razpredelnici drži 153. mesto, je namreč zmogel kar osem asov, privoščil pa si ni niti ene dvojne napake.