Kavčič se je uvodoma še ogreval

Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec je nastope na challengerju na Kitajskem odprl z zmago nad Yecong Hejem.

Objavljeno
24. april 2017 15.51
regent tenis
J. P.
J. P.

An-ning - Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Blaž Kavčič se vse bolj približuje elitni stoterici na svetovni jakostni lestvici ATP, danes je pridobil še eno mesto in je po novem 128., te dni pa ima spet priložnost, da doseženo še oplemeniti. Nastopa namreč na močnem turnirju iz serije challenger z nagradnim skladom 150.000 dolarjev v kitajskem An-ningu, prvo oviro pa je danes že preskočil po minuti več kot uri in pol igre.

Ljubljančan, ki ima na turnirju vlogo petega turnirja, je namreč brez pretiranih težav, s 6:2 in 7:5, odpravil sedem let mlajšega domačega aduta Yecong Heja, ki je na svetovni lestvici uvrščen več kot petsto mest nižje (128./630.). Bil je odličen pri začetnem udarcu, primazal pet asov, privoščil si ni niti ene napake, v igri na svoj prvi servis je bil 81-odstotno in na drugega kar 90-odstotno uspešen, s čimer je Kitajcu preprečil, da bi se dokopal do ene same priložnosti za brejk. Sam se je do kar desetih in bil uspešen trikrat.

Zdaj ga v osmini finala čaka bodisi Srb Marko Tepavac bodisi komaj 16-letni kanadski kvalifikant Felix Auger-Aliassime, oba sta od Kavčiča na svetovni jakostni lestvici uvrščena več kot sto mest nižje.