Kavčič že končal, v igri še Rola

Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je moral v 1. kolu challengerja v ZDA premoč priznati Švicarju Adrienu Bosselu.

Objavljeno
17. november 2015 10.41
afp-WIMBLEDON
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Champaign - Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je po odigranem reprezentančnem nastopu v (uspešnem) boju za obstanek v prvi evro-afriški skupini Davisovega pokala rezultatsko popustil, na challengerjih onkraj luže je tako praviloma neuspešen. Te dni se je boril na turnirju z nagradnim skladom 50.000 dolarjev v ameriškem Champaignu, a moral že v uvodnem kolu premoč priznati Adrienu Bosselu, ki je za zelo prepričljivo zmago s 6:2 in 6:1 potreboval pičlih 65 minut navkljub dejstvu, da je na svetovni jakostni lestvici kar 170 mest nižje (320/150).

Črnučanov začetni udarec je bil slab - na svoj prvi servis je bil le polovično uspešen, na drugega 38-odstotno, ob treh asih si je privoščil šest dvojnih napak. Tekmečeva statistika je bila precej boljša, med drugim je zmogel tudi kar 11 asov ob le dveh dvojnih napakah. Če k temu prištejemo podatek, da sta si oba nasprotnika priigrala po osem priložnosti za brejk, a jih je Bossel izkoristil pet, Kavčič eno samo, je jasno, na katero stran se je morala premakniti tehtnica.

S tem pa slovenskih nastopov v Champaignu še ni konec, uvodni izziv danes čaka tudi osmopostavljenega Blaža Rolo, ki mu bo nasproti stal 21-letni Britanec Liam Broady, ki je na svetovni jakostni lestvici več kot 150 mest nižje (137/296). Ptujčan je medtem že končal nastope v konkurenci dvojic, uvodoma je v tandemu z Američanom Chasom Buchananom s 6:7 (3), 6:3 in 7:10 premoč priznal domačima loparjema Timu Kopinskemu in Dennisu Nevolu.