Kerberjeva v Tokiu izločila drugo nosilko Radwansko

Nemka Angelique Kerber je bila v četrtfinalu turnirja v Tokiu boljša od drugopostavljene Poljakinje Agnieszke Radwanske.

Objavljeno
26. september 2013 20.08
TENNIS-WTA-JPN
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Tokio - Nemška tenisačica Angelique Kerber je v četrtfinalu turnirja v Tokiu izločila lansko finalistko in drugopostavljenko nosiliko, Poljakinjo Agnieszko Radwansko (6:4, 6:4).

Nemka in Poljakinja sta se nazadnje pomerili lani prav v Tokiu, ko je bila po dveh nizih boljša Radwanska, tokrat pa se ji je Kerberjeva maščevala in s tem dobila še tretji izmed skupno sedmih medsebojnih obračunov.

Tokrat je bila Nemka občutno boljša, saj je že v prvem nizu izkoristila obe break priložnosti, v tretjem pa še enkrat odvzela servis Radwanski in napredovala po 73 minutah igre:

»Nikoli ni lahko igrati proti prijateljici, vendar sem se poskušala osredotočiti na svojo igro. Ključ do uspeha je bilo dobro serviranje, poleg tega pa se v Tokiu odlično počutim in vesela sem, da sem se še drugič uvrstila v polfinale,« je po zmagi povedala Kerberjeva.

Wozniackijeva porazila Šafarovo

Nemka se bo v polfinalu pomerila s četrtopostavljeno Danko Caroline Wozniacki, ki je premagala Čehinjo Lucie Šafarovo (2:6, 6:3, 6:2).

Čehinja je dvoboje v Tokiu začela z zmago proti Slovenki Poloni Hercog, nato je izločila dve nosilki, Italijanko Roberto Vinci (8.) in Avstralko Samantho Stosur (12.), Wozniackijeva pa je predstavljala previsoko oviro.

Lucie Šafarova je dvoboj z dansko nasprotnico sicer začela obetavno in zavoljo dveh izkoriščenih break priložnosti dobila uvodni niz (6:2), nato pa je na svoj račun prišla Wozniackijeva, ki je Čehinji trikrat odvzela servis, medtem ko Šafarovi to ni več uspelo.

»Šafarova je obračun začela odločno, bila je agresivna in skoraj vsi njeni udarci so končali znotraj igrišča. V nadaljevanju dvoboja sem bila vedno bolj zadovoljna s svojo igro, nasprotnico pa sem v drugem in tretjem nizu prisilila k teku z ene strani igrišča na drugo. Rada igram v Tokiu, saj igrišče dopušča hitro igro, kar mi zelo ustreza,« je dejala Wozniackijeva.

V drugem polfinalu se bosta pomerili Čehinja Petra Kvitova, ki je izločila Rusinjo Svetlano Kuznecovo (6:4, :6:1), ter Američanka Venus Williams, ki je izločila Kanadčanko Eugenie Bouchard (6:3, 6:7, 6:3).


Izidi teniških turnirjev

Tokio, četrtfinale WTA (2,37 milijona ameriških dolarjev)

Angelique Kerber (Nem/5) - Agnieszka Radwanska (Pol/2) 6:4, 6:4;

Caroline Wozniacki (Dan/4) - Lucie Šafarova (Češ) 2:6, 6:3, 6:2;

Petra Kvitova (Češ/7) - Svetlana Kuznecova (Rus) 6:4, 6:1;

Venus Williams (ZDA) - Eugenie Bouchard (Kan) 6:3, 6:7 (4), 6:3.

 

Kuala Lumpur, osmina finala ATP (984.300 am. dolarjev)

Jürgen Melzer (Avt/4) - Mischa Zverev (Nem) 7:5, 6:4;

Stanislas Wawrinka (Švi/2) - Marcos Baghdatis (Cip) 6:1, 7:5;

Julien Benneteau (Fra/5) - Pablo Andujar (Špa) 7:6 (8), 6:2;

Dmitrij Tursunov (Rus/6) - Pablo Carreno Busta (Špa) 6:2, 6:4;

Joao Sousa (Por) - Pablo Cuevas (Uru) 4:6, 7:5, 6:0.

 

Bangkok, osmina finala ATP (567.530 am. dolarjev)

Richard Gasquet (Fra/2) - Lukas Lacko (Slk) 6:3, 6:2;

Miloš Raonić (Kan/3) - Marinko Matošević (Avs) 7:6 (3), 4:6, 6:4;

Gilles Simon (Fra/4) - Bernard Tomić (Avs) 6:4, 7:5;

Mihail Južni (Rus/5) - Denis Istomin (Uzb) 6:3, 6:3;

Lu Yen-Hsun (Tvn) - Lukas Rosol (Češ/8) 6:3, 6:2.