Klepačeva obstala pred zadnjo oviro

Za koprsko teniško igralko je bila v kvalifikacijah Tianjina usodna Izraelka Shahar Peer, nekoč že enajsti lopar sveta.

Objavljeno
06. oktober 2014 14.54
*mdr* Slovenia Open 2010
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Tianjin - Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je pokleknila na zadnji kvalifikacijski stopnički turnirja WTA z nagradnim skladom četrt milijona ameriških dolarjev v kitajskem Tianjinu. Premoč je morala pričakovano priznati prvopostavljeni kvalifikantki Shahar Peer, nekoč že enajsti igralki sveta (danes drži 130. mesto), ki je bila po dveh urah in 29 minutah uspešnejša s 4:6, 6:4 in 6:2.

Dekleti sta se v medsebojnem obračunu udarili prvič po šestih letih, ko je bila Izraelka v uvodnem kolu Dohe boljša po dveh nizih (6:3, 6:4). Tokrat je bila 28-letna Koprčanka celo rahlo uspešnejša v igri na svoj drugi servis (39 %), izkoristila pa je pet od kar 16 priložnosti za brejk, ki so se ji ponudile. Če bi se prebila na glavni turnir, bi se že v uvodnem kolu pomerila z drugo nosilko, domačinko Shuai Peng.

Ni pa Klepačeva še dokončno pospravila kovčkov, saj jo čaka še izziv v igri dvojic. V navezi z Romunko Sorano Cirsteo se bo najprej postavila po robu Turkinji Cagli Büyükakcay in črnogorski najstnici Danki Kovinić.