Klepačevo čakata Hingisova in Pennetta

Na turnirju WTA v Tianjinu je Andreja Klepač skupaj z Romunko Sorano Cirstea napredovala v 2. kolo dvojic.

Objavljeno
08. oktober 2014 13.23
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Tianjin - Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je uspešno začela nastope na turnirju WTA v Tianjinu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev. Klepačeva je v prvem kolu dvojic skupaj z Romunko Sorano Cirstea premagala Turkinjo Caglo Büyükakcay in Črnogorko Danko Kovinić s 6:2 in 6:2.

Klepačevo in Cirsteo v drugem krogu čakata prvi nosilki, Švicarka Martina Hingis in Italijanka Flavia Pennetta.

Ivanovićeva odpovedala nastope v Linzu

Srbska teniška igralka Ana Ivanović je odpovedala nadaljnje nastope na turnirju WTA v Linzu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev. Druga nosilka turnirja je sicer včeraj v prvem krogu s 6:3 in 6:2 ugnala Francozinjo Pauline Parmentier, po dvoboju pa je začutila bolečine v levem kolku, tako da je danes odpovedala nastope, so sporočili organizatorji.

Ivanovićeva, sicer doslej dvakratna zmagovalka turnirja v Linzu, bi se morala v osmini finala pomeriti z Američanko Madison Brengle, ki bo tako napredovala brez boja.

Osma igralka z lestvice WTA si želi čim prej pozdraviti poškodbo, da bo lahko zaigrala na sklepnem turnirju sezone v Singapurju, ki bo od 20. do 26. oktobra. Prav nastop na prestižnem turnirju najboljših osmih igralk sezone je bil glavni cilj Ivanovićeve to leto. »Ta cilj sem imela pred očmi vse od začetka leta. Nastop v Singapurju si je treba prislužiti in vesela sem, da sem vse leto igrala tako dobro,« je o tem pred časom dejala srbska igralka.

Tianjin, WTA (250.000 USD), dvojice, 1. kolo:

Andreja Klepač/Sorana Cirstea (Slo/Rom) - Cagla Büyükakcay/Danko Kovinić (Tur/ČGo) 6:2, 6:2.