Konec za Srebotnikovo in Jankovićevo

Po le uri igre sta bili v Tokiu za Velenjčanko in Srbkinjo premočni Hao Ching Chan in Liezel Huber.

Objavljeno
26. september 2013 12.37
tre*KATARINA SREBOTNIK
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Tokio - Na močnem teniškem turnirju WTA v Tokiu z nagradnim skladom 2.369.000 dolarjev je Slovenija ostala brez predstavnic, potem ko je v konkurenci dvojic Katarina Srebotnik izpadla v četrtfinalu. Velenjčanka je morala v navezi s Srbkinjo Jeleno Janković priznati premoč nepostavljenima Hao-Ching Chan in Liezel Huber, ki sta bili prepričljivo boljši s 6:1 in 6:2.

Tajvanka in Američanka sta za zmago nad tretjima nosilkama potrebovali zgolj uro in minuto, uspešnejši pa sta bili pri začetnem udarcu, saj sta si privoščili le eno dvojno napako, tekmici pa kar pet (ob resda tudi treh asih). Izkoristili sta kar šest od osmih priložnosti za break in se brez pretiranega naprezanja prebili v polfinale, kjer ju čakata prav tako nepostavljeni Rusinja Alja Kudrjavceva in Avstralka Anastasia Rodionova.

Usodo Srebotnikove in Jankovićeve, ki torej ne bosta ponovili letošnjega največjega uspeha, zmage na turnirju v Torontu, so delile tudi drugi nosilki Ashleigh Barty in Casey Dellaqua ter četrtopostavljeni Anna-Lena Grönefeld in Kveta Peschke, ki se prav tako niso uvrstile v polfinale.