Kvitova in Kerberjeva v finalu Tokia

Čehinja Petra Kvitova in Nemka Angelique Kerber sta se uvrstili v finale WTA turnirja v Tokiu.

Objavljeno
27. september 2013 16.54
TENNIS-WOMEN/JAPAN
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Tokio - Prireditelji teniškega turnirja serije WTA v Tokiu bodo jutri izpeljali zadnje dejanje, finalni obračun med Čehinjo Petro Kvitovo in Nemko Angelique Kerber.

Sedmopostavljena Kvitova je v prvem polfinalu po treh nizih in skupno 2 urah in 24 minutah premagala Američanko Venus Williams (3:6, 6:3, 7:6).

Izkušena Američanka je bolje začela dvoboj in v prvem nizu dvakrat odvzela servis nasprotnici. V drugem se je Čehinja vrnila v igro in izkoristila eno izmed dveh break priložnosti, medtem ko Williamsovi ni ponudila niti ene same. Polfinalistki sta v zadnjem nizu prikazali izenačeno igro, o zmagovalki pa je odločal podaljšani niz, ki ga je s 7:2 dobila Čehinja.

Njena nasprotnica v finalu bo petopostavljena Nemka Angelique Kerber, ki je izločila četrto nosilko, Danko Caroline Wozniacki (6:4, 7:6). Kerberjeva je imela manj dela kot Kvitova, saj je za zmago potrebovala »zgolj« 100 minut, v katerih je izkoristila 3 izmed 9 break priložnosti (Wozniacki 2/9).

Finalistki Tokia sta doslej igrali tri medsebojne obračune, vse v letu 2012. Na prvem v Stuttgartu je zmagala Kvitova, preostala dva v Rimu in Cincinnatiju pa je dobila Kerberjeva.

 

Tokio, polfinale WTA (2,37 milijona ameriških dolarjev)

Petra Kvitova (Češ/7) - Venus Williams (ZDA) 3:6, 6:3, 7:6 (2);

Angelique Kerber (Nem/5) - Caroline Wozniacki (Dan/4) 6:4, 7:6 (5).